Οι ιδρυτές του Instagram αποχωρούν ξαφνικά από το Facebook

Οι ιδρυτές του Facebook σε παλαιότερη φωτογραφία
Οι ιδρυτές του Facebook σε παλαιότερη φωτογραφία AP

Για ακόμα μία φορά, οι ιδρυτές εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Facebook αποφασίζουν να παραιτηθούν (ή να τους παραιτήσουν...). Το είχαμε δει πολλές φορές στο παρελθόν με πιο χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ιδρυτών του WhatsApp και του Oculus, αλλά είναι γεγονός ότι η σημερινή είδηση είναι η πιο τρανταχτή και πιο ξαφνική απ' όλες.

Ο λόγος για την παραίτηση των Kevin Systrom και Mike Krieger, των συνιδρυτών του Instagram, που δικαιολογημένα θεωρείται η καλύτερη εξαγορά της Facebook μέχρι σήμερα, αφού πέρασε στα χέρια της το 2012 με μόλις 30 εκατομμύρια χρήστες και σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1 δισ.

Σύμφωνα με τη New York Times, οι Systrom και Krieger θα αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης τους.

Οι φήμες, πάντως, λένε ότι πήραν αυτή την απόφαση λόγω των όσων συνέβησαν τους τελευταίους μήνες με τα σκάνδαλα σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τα fake news, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση η Facebook.

Πηγή: 

techgear.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το trend που "τρέφει" το Facebook, αλλά θα το καταστρέψει

Ο χρήστης του Instagram που οδήγησε τον Παντελή Καναράκη στην αστυνομία

Ήθελε να βρει τη Νικόλ "από χθες", έστειλε μήνυμα σε 246 συνονόματές της

Google: Τι απέγινε ο Λάρι Πέιτζ;

SHARE: