PlayStation 5: Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο logo

PlayStation 5: Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο logo

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα παιχνιδομηχανή της Sony και τι περιμένουμε να δούμε.

Παρά το γεγονός ότι το CES 2020 δεν αφορά το gaming σε επίπεδο video games και παιχνιδοκονσολών, η Sony δεν έχασε την ευκαιρία να πει δυο κουβέντες για το επερχόμενο PlayStation 5 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της.

Ο Jim Ryan, πρόεδρος και CEO του τμήματος PlayStation, ανέβηκε στη σκηνή για να αποκαλύψει το logo της νέα παιχνιδοκονσόλας, το οποίο όπως μπορείτε να παρατηρήσετε δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του PS5 που γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό.

– 3D audio sound

– Νέα triggers στα τηλεχειριστήρια με τεχνολογία απτικής ανάδρασης

– Υψηλής ταχύτητας αποθηκευτικός χώρος SSD για ελαχιστοποίηση του χρόνου φόρτωσης

– Υποστήριξη τεχνολογίας Ray Tracing για τα γραφικά των παιχνιδιών

– Blu-ray Ultra HD drive

Εκτός από το PS5, ο κ. Ryan πήρε την ευκαιρία να αποκαλύψει ορισμένα στατιστικά στοιχεία για το PS4 και άλλα προϊόντα του τμήματος. Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 106 εκατομμύρια PlayStation 4 παγκοσμίως, περισσότερα από 1.15 εκατομμύρια video games, 5 εκατομμύρια Playstation VR και υπάρχουν περισσότεροι από 103 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες με τα 38.8 εκατ. από αυτούς να είναι συνδρομητές στην υπηρεσία PlayStation Plus.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Σύμφωνα με την ακακοίνωση της Sony, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος). Δεν αποκλείεται η παρουσίαση να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2020, ενώ η τιμή του αναμένεται στα €499.

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2) Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080) Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing Υποστήριξη 3D surround sound Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης Συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4 (backwards compatibility) Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα