Το κενό ασφαλείας στο Wordle που “δίνει” τη λέξη της ημέρας

Το κενό ασφαλείας στο Wordle που “δίνει” τη λέξη της ημέρας

Ακολουθεί spoiler για το δημοφιλές παιχνίδι Wordle. Ένα μικρό κενό “ασφαλείας” οδηγεί στην λέξη της ημέρας σε λίγα μόλις βήματα.

Το Wordle έγινε γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα μέσω των αινιγματικών αναρτήσεων με πολύχρωμα κουτάκια που κατέκλυσαν το Twitter.

Τι είναι το Wordle

To Wordle –για όσους ακόμα δεν το γνωρίζουν- είναι ένα παιχνίδι εικασίας λέξεων. Κάθε μέρα υπάρχει μια λέξη με 5 κρυφά γράμματα και ο παίκτης έχει μόνο 6 προσπάθειες να βρει τη λέξη.

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια λέξη στην τύχη.

Αν το γράμμα είναι στο σωστό σημείο, τότε το κουτάκι γίνεται πράσινο. Αν το γράμμα γίνει κίτρινο τότε το γράμμα υπάρχει στη λέξη, αλλά δεν είναι στη σωστή θέση. Αν όλα τα κουτάκια είναι γκρι, τότε τα γράμματα αυτά δεν υπάρχουν καθόλου στη λέξη της ημέρας.

Η εξαγορά του Wordle από τους New York Times

Η φρενίτιδα και το virality του Wordle έκανε μέχρι και τους New York Times να ενδιαφερθούν και εν τέλει να αγοράσουν το παιχνίδι λέξεων με την αξία της αγοράς να μην γίνεται γνωστή, αλλά να ανακοινώνεται με την “μυστηριώδη” φράση “αγοράστηκε για ένα χαμηλό, επταψήφιο νούμερο”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διασημότητα του Wordle θα κέντριζε το ενδιαφέρον ανθρώπων της τεχνολογίας και του προγραμματισμού για να βρουν τρόπους να βρουν τρόπους να “κερδίσουν” το ψηφιακό δημιούργημα. Και φαίνεται πως βρήκαν αυτό που έψαχναν.

Πως να βρεις τη λέξη της ημέρας στο Wordle μέσω του κώδικα της εφαρμογής

Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε βήμα-βήμα πως μπορούμε να “ανακαλύψουμε” τη λέξη της ημέρας, χωρίς να χάσουμε ούτε 1 προσπάθεια.

Για να βρεις την λέξη που είναι λύση στο Wordleενώ παίζεις– ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:

  1. Στη σελίδα του Wordle κάνε δεξί κλικ και πάτα Inspect
  2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει δεξιά του browser βρες την καρτέλα Application
  3. Στην αριστερή στήλη του παραθύρου κάνε κλικ στο βελάκι δίπλα στο Local Storage
  4. Κλίκαρε στο 1ο πεδίο
  5. Στην καρτέλα Key (κλειδί) επέλεξε το nyt-wordle-state
  6. Η λέξη απάντηση για το Wordle κρύβεται εκεί που γράφει solution:”λέξη”

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο καταργείται η λογική και η αρχική ιδέα του παιχνιδιού αλλά το παραπάνω βίντεο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους θέλουν να κερδίζουν πάντα!

Τελικά, άξιζε το Wordle το “χαμηλό,επταψήφιο νούμερο”;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα