Retro κονσόλες για να ζήσεις ξανά τις παιδικές σου αναμνήσεις!

Retro κονσόλες για να ζήσεις ξανά τις παιδικές σου αναμνήσεις!

Καλά τα PS5,τα Xbox Series X και τα Switch όμως τι θα ‘λεγες για μία σταγόνα νοσταλγίας; Αν σκέφτεσαι την αγορά ενός νέου συστήματος για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου video games, σου έχουμε την απόλυτη πρόταση: retro κονσόλες που θα σε μεταφέρουν μεμιάς στο παρελθόν, επιτρέποντάς σου να ξαναζήσεις τις εμπειρίες θρυλικών κυκλοφοριών!

Οι λόγοι για τους οποίους θα το κάνεις αυτό; Κατ’ αρχάς ποιος μπορεί να πει όχι στους τίτλους που του κράτησαν συντροφιά για μέρες, βδομάδες ή μήνες όταν ήταν πιτσιρικάς; Παιχνίδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο gaming και που ακόμα και σήμερα σκορπούν ρίγη συγκίνησης σε μικρούς και -κυρίως- μεγάλους. Οι… σύγχρονες retro κονσόλες εστιάζουν στην ευκολία: είναι εντελώς plug & play, που σημαίνει ότι απλά τις συνδέεις στην τηλεόρασή σου και παίζεις. Και το καλύτερο; Είναι πάμφθηνες σε σχέση με τις αρχικές τους εκδόσεις για τις οποίες πρέπει να δώσεις πλέον μία περιουσία.

Τι λες, πάμε να τις δούμε;

Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros

Πολύ πριν την εποχή των 2DS, 3DS, ακόμα και του Game Boy, η Nintendo κατασκεύαζε και δημιουργούσε άλλου τύπου φορητές κονσόλες. Τα handhelds της εποχής, τα περίφημα Game & Watch, ήταν μικρότερου μεγέθους συσκευές σε διάφορα σχέδια, σχήματα και χρώματα, που συνήθως περιείχαν ένα και μόνο παιχνίδι. Εορτάζοντας τα 35 χρόνια του Super Mario Bros. Λοιπόν, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει εκ νέου το Game & Watch του πρώτου τίτλου!

Πιστό αντίγραφο του αυθεντικού ως προς το design, το εν λόγω handheld θα σε ταξιδέψει στα 80s από το πρώτο κιόλας άγγιγμα. Σε χρυσό χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD στην οποία θα απολαύσεις τα θρυλικά Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels και Ball (στην έκδοση του Mario). Όταν δεν παίζεις, θα χρησιμοποιήσεις την κονσόλα και σαν ρολόι με τα 35 διαφορετικά κινούμενα σχέδια να δίνουν έναν πιο… παιχνιδιάρικο τόνο σε κάθε στιγμή της ημέρας σου!

The C64Mini Console

Ο «θρύλος» επιστρέφει! Ο Commodore 64, ο υπολογιστής του 1982 με τα 64 kb (ναι, καλά διάβασες) RAM, τα έγχρωμα γραφικά και τον ήχο synthesizerπου έδωσε πνοή στο gaming στους home computers είναι και πάλι εδώ. Το The64 αποτελεί την επίσημη, συρρικνωμένη επανέκδοσή του που έρχεται να διδάξει στους μικρούς και να θυμίσει στους μεγάλους πώς ήταν το gaming μια φορά κι έναν καιρό. Με το μισό μέγεθος του αρχικού μοντέλου, το νέο διαθέτει θύρα HDMI για εικόνα/ήχο και δύο USB για περιφερειακά.

Φυσικά από το πακέτο δεν θα μπορούσαν να λείπουν όλοι οι τίτλοι που εν τέλει έκαναν τον Commodore 64 αυτόν που ήταν. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; California Games, Speedball II, Paradroid, Uridium, Trailblazer, Sword of Fargoal, Planet of Death, Pitstop II, Nebulus και τόσα άλλα -64 στο σύνολό τους. Εκμεταλλεύσου τις θύρες USB που προαναφέραμε για να συνδέσεις joystick ή flash drive και κάνε ακόμα περισσότερα.

Sony PlayStation Classic

Μπορεί η Sony να κυκλοφόρησε μόλις την πέμπτη κονσόλα PlayStation, ωστόσο εσύ μπορείς να γυρίσεις πίσω στον χρόνο και να θυμηθείς όλα όσα πέτυχε η πρώτη! Ξανά στα θρυλικά 90s λοιπόν για χάρη του συστήματος που άλλαξε το gaming, φέρνοντας την επανάσταση σε κάθε επίπεδο. Εξαιρετικά μικρό (45% μικρότερο σε σχέση με το πρωτότυπο), συνοδεύεται από δύο χειριστήρια και ισάριθμα καλώδια (ένα USB και ένα HDMI) έτσι ώστε να το συνδέσεις στην τηλεόρασή σου και ν’ αρχίσεις να παίζεις χωρίς καθυστέρηση!

Οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στη μνήμη του είναι 20 και καλύπτουν όλα τα γούστα αποτελώντας την… crème de la crème του συστήματος. Destruction Derby, Tekken 3, Tom Clancy’s Rainbow Six, Twisted Metal, Metal Gear Solid, Resident Evil: Director’s Cut, Battle Arena Toshiden, Super Puzzle Fighter II Turbo,Cool Boarders 2, Grand Theft Auto, Ridge Racer: Type 4, Final Fantasy VII, Oddworld: Abe’s Oddysee, Syphon Filter, Rayman και τόσα άλλα…

SEGA Mega Drive Mini

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του Mega Drive, η SEGA αποφάσισε να μεταφέρει στο παρελθόν όλους τους λάτρεις του gaming με τη μίνι εκδοχή της κονσόλας. Υιοθετώντας το αυθεντικό design του Genesis (και μάλιστα της πρώτης του έκδοσης), είναι 55% μικρότερο σε μέγεθος από αυτό και συνοδεύεται από δύο ενσύρματα χειριστήρια. Θα το συνδέσεις στην τηλεόρασή σου μέσω HDMI εύκολα και γρήγορα.

Όσο για τα παιχνίδια; Οι 40 προεγκατεστημένοι τίτλοι αποτελούν ό,τι καλύτερο είδαμε στην πλατφόρμα της SEGA. Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Shinobi III, Street Fighter II, EarthwormJim, Streets of Rage II, Ghouls N’ Ghosts, Columns, Kid Chameleon, Alex Kidd in the Enchanted Castle, Phantasy Star, Castlevania: The New Generation, Space Harrier II, Golden Axe, Virtua Fighter 2, Road Rash II, Strider, Mega Man: TheWily Wars, όλες οι κλασσικές κυκλοφορίες είναι εδώ για να τις απολαύσεις σόλο ή με παρέα. Όπως τότε…

NES Classic Edition

Το μίνι σύστημα που ξεκίνησε τη «μόδα» των μίνι retro επανακυκλοφοριών, στηριζόταν στην κονσόλα που τα άρχισε όλα… Το NES Classic Edition αποτελεί πιστό αντίγραφο του αυθεντικού NES αν και σε πολύ μικρότερο μέγεθος – τόσο μικρό ώστε να χωρά πρακτικά στην παλάμη σου. Έρχεται με ένα ενσύρματο χειριστήριο (μπορείς να προσθέσεις και δεύτερο που πωλείται ξεχωριστά) πλήρους μεγέθους, προσφέρει δυνατότητα save και συνδέεται στην τηλεόραση μέσω ενός καλωδίου HDMI (πού να ψάχνεις για SCART πια…).

Η βιβλιοθήκη των 30 τίτλων του αποτελεί ωδή στην εποχή των 8-bit συστημάτων. Τίτλοι όπως τα Super Mario Bros., Metroid, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Super Mario Bros. (και τα τρία !), Castlevania, Ninja Gaiden, Mega Man 2, Pac-Man, Kirby’s Adventure, Final Fantasy, Punch-Out!!, Tecmo Bowl, Castlevania II: Simon’s Quest, Bubble Bobble, Double Dragon II: The Revenge, Kid Icarus, Galaga, Ghosts N’ Goblins, Gradius και Dr. Mario παρελαύνουν όλο καμάρι και είναι όπως τους θυμάσαι!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα