Σκάνδαλο Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ "σνομπάρει" το βρετανικό κοινοβούλιο και προκαλεί αντιδράσεις

Μαρκ Ζάκερμπεργκ (AP Photo/Jeff Roberson, File)
Μαρκ Ζάκερμπεργκ (AP Photo/Jeff Roberson, File) AP

Παρά το γεγονός ότι το Facebook στοβιλίζεται στη δίνη του σκανδάλου της κατάχρησης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, που αγγίζει και τον ίδιο προσωπικά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αρνήθηκε επιδεικτικά να καταθέσει σε βρετανική επιτροπή, προκαλώντας "κατάπληξη" στον πρόεδρό της, λόγω της σοβαρότητας των αποκαλύψεων.

Η απόφαση του δημιουργού και επικεφαλής του Facebook να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των Βρετανών βουλευτών για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου "προκαλεί κατάπληξη", δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής που τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

"Δεδομένων των αποδείξεων που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα (...) προκαλεί έκπληξη το ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις" είπε ο Ντέμιαν Κόλινς. Η δήλωση αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έγινε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός καταμηνυτή ατασθαλιών που αποκάλυψε τη δράση της εταιρείας Cambridge Analytica.

"Υπάρχουν ερωτήματα θελεμιώδους σημασίας και ανησυχίας για τους χρήστες του Facebook, καθώς και για τη δική μας έρευνα. Ασφαλώς θα τον προτρέψουμε να το ξανασκεφθεί, αν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείες του", πρόσθεσε ο Κόλινς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ζάκερμπεργκ δεν σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά θα στείλει στη θέση του τον επικεφαλής τεχνολογιών Μάικ Σρέπφερ ή τον επικεφαλής παραγωγής Κρις Κοξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέντε ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η διοίκηση της Facebook

Κρίστοφερ Γουίλι: Η Cambridge Analytica έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Brexit

ΗΠΑ: Γερουσία καλεί Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο του Facebook

SHARE:

24Media Network