SOLIZE και HP Ενεργοποιούν τη Βιώσιμη 3D Παραγωγή του Προγράμματος NISMO Heritage Parts

SOLIZE και HP Ενεργοποιούν τη Βιώσιμη 3D Παραγωγή
του Προγράμματος NISMO Heritage Parts

Ο κορυφαίος ψηφιακός κατασκευαστής SOLIZE συνεργάζεται με την HP Inc. για την από κοινού κατασκευή ανταλλακτικών για το πρόγραμμα NISMO Heritage Parts.

  • Η SOLIZE και η HP είναι οι πρώτες εταιρείες που προσφέρουν υψηλής απόδοσης, βιομηχανικoύ επιπέδου, οικονομικά βιώσιμη και με έγκαιρη παραγωγή (just-in-time) ανταλλακτικών για τους λάτρεις του NISMO.

  • Στα τρισδιάστατα τυπωμένα εξαρτήματα περιλαμβάνεται και το πλαστικό προστατευτικό καλωδίωσης για το R32 Nissan Skyline GT-R.

  • Η SOLIZE, η HP και η Nissan δεσμεύονται από κοινού προς τη βιώσιμη παραγωγή, μέσα από καινοτόμες λύσεις μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Η SOLIZE Corporation και η HP Inc. συνεχίζοντας τη μακρόχρονη συνεργασία τους για την προώθηση της ψηφιακής κατασκευής, ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη και κατά παραγγελία παραγωγή καταργημένων ανταλλακτικών για το πρόγραμμα NISMO Heritage Parts της Nissan. Οι δύο εταιρείες είναι οι πρώτες στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανταλλακτικών τρισδιάστατης εκτύπωσης για τους λάτρεις του NISMO.

Μετά από τη συνεργασία της με τη Nissan για τον εντοπισμό πρότυπων ανταλλακτικών για 3D παραγωγή, η SOLIZE συνεργάστηκε στη συνέχεια με την HP για τη βελτιστοποίηση εμπορικών ανταλλακτικών υψηλής ποιότητας και την αξιοποίηση των προηγμένων δυνατοτήτων που προσφέρει η πλατφόρμα Multi Jet Fusion για παραγωγή. Το πρώτο ανταλλακτικό που εντοπίστηκε για αποκατάσταση με τη χρήση 3D εκτύπωσης είναι ένα πλαστικό εξάρτημα καλωδίωσης για το R32 Nissan Skyline GT-R. Το εξάρτημα παράγεται χρησιμοποιώντας το HP High Reusability PA 11 το οποίο παρέχει μηχανικές ιδιότητες υψηλών προδιαγραφών και ευελιξία σχεδιασμού.

«Η SOLIZE διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας καθώς και βελτιωμένη τεχνολογία από τότε που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά τρισδιάστατοι εκτυπωτές στην Ιαπωνία». είπε ο Yasutoshi Kudo, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, της SOLIZE Corporation. «Έχουμε αναπτύξει από κοινού την τεχνολογία 3D εκτύπωσης με τη Nissan για εμπορικά καταργημένα εξαρτήματα και αναλαμβάνουμε την κατασκευή ανταλλακτικών. Με την κορυφαία τεχνολογία 3D εκτύπωσης της HP, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, με βιώσιμη παραγωγή που προσφέρει γρήγορα, υψηλής ποιότητας και οικονομικά αποδοτικά αποτελέσματα».

Ανακατασκευή Αλυσίδων Εφοδιασμού με Βιώσιμη Παραγωγή

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να παρέχουν ανταλλακτικά για τα προϊόντα τους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ώστε να διευκολύνουν τις επισκευές και την αντικατάσταση των εξαρτημάτων. Η παραγωγή ή η αποθήκευση ανταλλακτικών για οχήματα που έχουν καταργηθεί, αναβαθμιστεί ή αναθεωρηθεί μπορεί να αποβεί δύσκολη και δαπανηρή, καθώς οι κατασκευαστές πρέπει να διατηρούν μήτρες και να διαχειρίζονται την αποθήκευση των αποθεμάτων και της υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η ψηφιακή κατασκευή και η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπουν τον ευέλικτο σχεδιασμό και την τρισδιάστατη και έγκαιρη παραγωγή, παρέχοντας εικονικό απόθεμα που ικανοποιεί τη ζήτηση για σύνθετα ανταλλακτικά, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη. Επιπλέον, η βιώσιμη 3D παραγωγή κατ’ απαίτηση συμβάλλει στη μείωση των βιομηχανικών αποβλήτων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος.

«Βλέπουμε ηγέτες του κλάδου όπως η Nissan να αναγνωρίζουν τις τεράστιες επιπτώσεις του κόστος αποθήκευσης, των μητρών και της υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα ανταλλακτικά καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική 3D εκτύπωση μπορεί να συνεισφέρει», δήλωσε ο Jon Wayne, Head of Global Commercial Business της 3D Εκτύπωσης και της Ψηφιακής Κατασκευής της HP Inc. «Η ψηφιακή κατασκευή είναι μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση για επιτάχυνση της παραγωγής, μεταμορφώνοντας αλυσίδες εφοδιασμού και ενεργοποιώντας κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Μαζί με τη SOLIZE εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μεταμορφώσουν την κατασκευαστική τους διαδικασία σε βιώσιμη, ψηφιακή παραγωγή».

Σχετικά με το NISMO Heritage Parts

Ανταποκρινόμενη στην επέκταση της παγκόσμιας κληρονομιάς της αγοράς και στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για υποστηρικτικά ανταλλακτικά και συντήρηση, η Nissan επιδιώκει τη διαρκή εξέλιξη του προγράμματος NISMO Heritage Parts. Οι πωλήσεις του NISMO Heritage Parts ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017, παρέχοντας υποστήριξη πελατών, συντήρηση και επιλογές αποκατάστασης για τα αυτοκίνητα Nissan Heritage, για τα οποία έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Βοηθώντας τη Nissan να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, η SOLIZE και η HP θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη ανταλλακτικών για το Skyline GT-R R32 / R33 / R34.

«Οι Heritage πελάτες μας είναι οι πιο παθιασμένοι λάτρεις των αυτοκινήτων στον κόσμο και είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να απολαύσουν τα αυτοκίνητά τους όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Kent O’Hara, Senior Vice President της Nissan Motor Co., Ltd. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η SOLIZE και η HP μπορούν να μας βοηθήσουν να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας με βιώσιμο τρόπο».

Για τη SOLIZE

Η SOLIZE κατέχει ηγετική θέση στην τεχνολογία ψηφιακού σχεδιασμού από την απαρχή του 3D CAD τη δεκαετία του 1990, όταν ξεκίνησε την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων και 3D μοντέλων, χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτές, 3D CAD τεχνική εκπαίδευση και 3D CAD / CAE τεχνικές υπηρεσίες. Σήμερα, η SOLIZE παρέχει τεχνικές υπηρεσίες για τον σχεδιασμό και την ανάλυση προϊόντων, MBD τεχνικές υπηρεσίες ανάπτυξης μοντέλων, τεχνικές υπηρεσίες 3D εκτύπωσης για την παραγωγή πρωτοτύπων, προϊόντα μαζικής παραγωγής χαμηλού όγκου χρησιμοποιώντας 3D εκτύπωση (μέταλλο και πλαστικό) και πωλήσεις 3D εκτύπωσης βιομηχανικού εξοπλισμού και καινοτόμες τεχνικές υπηρεσίες για την αναδιοργάνωση της επιχείρησης του πελάτη ή / και της διαδικασίας ανάπτυξης, βασισμένες στη μοναδική μας τεχνολογία που επιτρέπει τη μετατροπή της εμπειρικής γνώσης σε τεκμηριωμένη. Μέσα από τους τέσσερις βασικούς μας τομείς, παρέχουμε πολύτιμες υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Για την HP

Η HP Inc. δημιουργεί τεχνολογία που κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους, παντού. Μέσα από το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών προσωπικών συστημάτων, εκτυπωτών και λύσεων εκτύπωσης 3D, σχεδιάζουμε εμπειρίες που εκπλήσσουν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την HP Inc. διατίθενται στη διεύθυνση http://www.hp.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα