'Συναγερμός' με τα κενά ασφαλείας: Πρόβλημα παραδέχθηκε η AMD - Διορθώσεις ετοιμάζει η Intel

'Συναγερμός' με τα κενά ασφαλείας: Πρόβλημα παραδέχθηκε η AMD - Διορθώσεις ετοιμάζει η Intel

"Μπάλωμα" πάνω στο "μπάλωμα" σχεδιάζει η Intel, ενώ και η AMD παραδέχθηκε ότι επηρεάζονται οι επεξεργαστές της

Λίγες μέρες πριν, η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Advanced Micro Devices (AMD) είχε διαβεβαιώσει ότι τα τσιπάκια της έχουν «σχεδόν μηδενικό κίνδυνο» από τα δύο σοβαρά κενά ασφαλείας Meltdown και Spectre.

Τώρα αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι οι επεξεργαστές της επηρεάζονται και από τις δύο εκδοχές του Spectre και άρα χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις.

ADVERTISING

Οι μετοχές της στο χρηματιστήριο σημείωσαν πτώση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η AMD ήταν λιγότερο εκτεθειμένη σε σχέση με την μεγάλη ανταγωνίστριά της Intel.

H AMD έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα να κυκλοφορεί «μπαλώματα» ασφαλείας (patches) για τις εκδόσεις Ryzen και EPYC των επεξεργαστών της, ενώ για τα παλαιότερα τσιπάκια της θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες.

Εξάλλου, η Intel παραδέχθηκε ότι οι επιδιορθώσεις του λογισμικού που μόλις κυκλοφόρησε για τα δικά της τσιπ, μπορεί να προκαλέσουν τους υπολογιστές με τους παλαιότερους επεξεργαστές της Broadwell και Haswell να κάνουν επανεκκινήσεις (reboots) συχνότερα από το κανονικό.

Η εταιρεία πιθανότατα θα αναγκασθεί να βγάλει νέα «μπαλώματα» (firmware updates) για να διορθώσει τα σφάλματα (bugs) που φαίνεται να υπάρχουν στα πρώτα «μπαλώματα»!

Η Intel έκανε γνωστό ότι ήδη συνεργάζεται με πελάτες της σε κέντρα δεδομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα παρά τις πρώτες αναβαθμίσεις ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Apple: Όλα τα iPhone, iPad και Mac επηρεάζονται από τα κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές

Στο έλεος των χάκερ όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά του κόσμου

SHARE:

24Media Network