Τα καλύτερα videogames που έρχονται

Τα καλύτερα videogames που έρχονται

Αθλητικά, αυτοκίνητα, δράση και online περιπέτειες. Οι τελευταίες gaming κυκλοφορίες έχουν εξαιρετικές προτάσεις για όλα τα γούστα!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δημόπουλος

NBA 2K17

Ο επί χρόνια καλύτερος αθλητικός τίτλος (ανεξαρτήτως πλατφόρμας) είναι και πάλι εδώ, πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με τους -δικαιολογημένα- φανατικούς οπαδούς του! Κι αν πιστέψατε ποτέ ότι η Visual Concepts θα επαναπαυτεί στις δάφνες της, προσφέροντας ένα πρόχειρο update του περσινού παιχνιδιού, μάλλον δεν έχετε παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη σειρά από κοντά.

Ως μια από τις σπάνιες περιπτώσεις developer (και μάλιστα ΑΑΑ τίτλων) που ακούει προσεκτικά τις παρατηρήσεις των ανθρώπων που κρατάνε στα χέρια τους τα χειριστήρια, η V.C. έκοψε κάθε τι περιττό από το NBA 2K17, ξεκινώντας από το απλό (πλέον) και άκρως απολαυστικό MyCareer mode (μετά την ανεκδιήγητη φαμφάρα του Spike Lee που αποσυντόνισε πλήρως του παίκτες πέρσι) και καταλήγοντας στο ίδιο το βασικό μενού του παιχνιδιού. Ναι, είναι αλήθεια, πλέον μπορούμε να επιλέξουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στο παιχνίδι χωρίς να είναι απαραίτητο το Master σε Advance Software Engineering από το Athens Tech!

Τα πάντα μοιάζουν να λειτουργούν καλύτερα από ποτέ. Ο χειρισμός βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα -πολύ- υψηλά επίπεδα αμεσότητας και ρεαλισμού που έχει το ίδιο το παιχνίδι θέσει χρόνια τώρα, ο σχολιασμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αψεγάδιαστος (αν και τα animations των σχολιαστών στα διαλείμματα θα μπορούσαν να είναι λιγότερο «ξύλινα»), ενώ τα γραφικά θα φέρουν τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο σαλόνι σας…

FIFA ή PES;

Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ στην ιστορία του σύγχρονου gaming είναι η απόπειρα απάντησης σε ένα δίλημμα που ουσιαστικά δεν υφίσταται. Η αλήθεια είναι πως το (αγαπημένο στη χώρα μας) Pro Evolution Soccer έδειχνε τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει το δρόμο του, εγκαταλείποντας το φαντεζί gameplay που το χαρακτήριζε στα πρώτα του βήματα κάποιες δεκαετίες πίσω, και την χαρακτηριστική ταχύτητα που το έκανε βασιλιά την εποχή της κυριαρχίας του Playstation 2, για κάτι πιο στιβαρό που δυστυχώς δεν του ταίριαξε ποτέ.

Από πέρσι όμως βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε στις οθόνες μας το «ΠΡΟ» που όλοι αγαπήσαμε να επιστρέφει. Παρά τα λάθη και τις αέναες αστοχίες του (έλεος με αυτό το licensing των ομάδων ρε Konami), το PES 2017 είναι ένα απολαυστικό «ποδοσφαιράκι», που θα αφήσει απόλυτα ευχαριστημένους όσους δεν ψάχνουν τόσο πολύ κάποιο τακτικό βάθος, αλλά περισσότερη αμεσότητα και λίγο παραπάνω φαντασία στο παιχνίδι τους.

Από την άλλη το FIFA 17 δεν προσπαθεί να επανεφεύρει τίποτα πολλά χρόνια τώρα. Και γιατί να το κάνει άλλωστε όταν ξεκάθαρα κατέχει θέση κυρίαρχου στην αγορά, στηριζόμενο στο πιο βαρύ, πιο στιβαρό, αλλά και σαφώς πιο αργό gameplay που χρόνο με το χρόνο αγαπήθηκε όλο και περισσότερο από τους ποδοσφαιρόφιλους gamers.

Η φετινή πρόταση της ΕΑ μάλιστα, μοιάζει πιο πλήρεις από ποτέ χάρη σε ένα εξαιρετικό career mode (ονόματι The Journey) που θα σας κάνει να ξενυχτήσετε παρέα με τον Alex Hunter, τον νεαρό ποδοσφαιριστή, το Χρυσό Παπούτσι του οποίου προσπαθείτε (σε βάθος χρόνου) να εξασφαλίσετε…

Στο ανυπόστατο ψευτοδίλημμα FIFA ή PES, δεν υπάρχει απάντηση. Λογικά, έχετε ήδη διαλέξει προ πολλού!

Forza Horizon 3

Αν ψάχνετε να βρείτε το καλύτερο arcade racer που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, μόλις το βρήκατε (ναι, καλύτερο κι από εσένα αγαπημένο Burnout Paradise)!

Η σειρά Forza κακομαθαίνει τους ιδιοκτήτες Xbox (ως αποκλειστικότητα της Microsoft) πολλά χρόνια τώρα, χάρη στη συνεχή βελτίωση που παρουσιάζει χρόνο με το χρόνο, είτε μιλάμε για το «σοβαρό» Motorsport ή για τον απολαυστικό «χαβαλέ» του Horizon. Η φετινή εκδοχή του franchise όμως, πλησιάζει όσο ποτέ άλλοτε το απόλυτο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός racer, ανεξαρτήτως ποιότητας μάλιστα, ήταν ανέκαθεν η επανάληψη. Όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα γραφικά, όσο πλήρες το σύστημα χειρισμού, το γύρω-γύρω όλοι στην Laguna Seca κάποια στιγμή σταματά να έχει ενδιαφέρον ακόμα και για τους πιο φανατικούς virtual πιλότους. Ο τεράστιος χάρτης του Forza Horizon 3 εγγυάται ότι αυτό δε θα αποτελέσει πρόβλημα για τους δικούς του «οδηγούς», τουλάχιστον για τις πρώτες 100 ώρες ενασχόλησης μαζί του.

Το μακρινό ταξίδι μέχρι την Αυστραλία θα αποζημιώσει άπαντες στο έπακρο. Ιδανικό setting για ένα open world racer όπως αυτό, αφού συνδυάζει αστικό τοπίο με αχανής ερήμους και ζούγκλες με πυκνή βλάστηση δίπλα σε ατελείωτες ακτογραμμές.  Όλα σε ένα παιχνίδι με ασυναγώνιστα γραφικά (τόσο στο Xbox One όσο και στο Windows 10 PC σας, άλλωστε και οι δύο εκδόσεις σάς διατίθενται, ανεξαρτήτως πια επιλέξατε να αγοράσετε, μέσω της Play Anywhere πλατφόρμας που ανέπτυξε η Microsoft), εκπληκτικό gameplay, διασκεδαστικό online (όπου μπορείτε πλέον να διασχίσετε τον χάρτη παρέα με άλλους τρεις φίλους σας παίζοντας co-op) και -για πρώτη φορά- τη δυνατότητα να σχεδιάσετε ακόμα και τους δικούς σας αγώνες με τον ολοκαίνουριο Blueprint Editor.

Επαναλαμβανόμαστε αλλά… αν ψάχνετε να βρείτε το καλύτερο arcade racer που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, μόλις το βρήκατε!

The Best of the Rest

Όσοι επιθυμούν κάτι πιο «μετρημένο» για να ικανοποιήσουν τις racing ορμές τους, έχουν πλέον στη διάθεση τους  την καινούρια έκδοση το επίσημου παιχνιδιού της Formula 1, το ευφάνταστα τιτλοφορημένο F1 2016. Πλήρως ανανεωμένο και εκμεταλλευόμενο πλέον (μετά το περσινό φιάσκο) τη δύναμη και της τρέχουσας γενιάς κονσολών, το παιχνίδι της Codemasters υπόσχεται την καλύτερη δυνατή εξομοίωση του αγαπημένου μηχανοκίνητου αθλήματος, και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά τα καταφέρνει περίφημα.

Όπως περίφημα τα καταφέρνει και ο Adam Jensen στη νέα του περιπέτεια. Ο λόγος φυσικά για τον πρωταγωνιστή του καταπληκτικού reboot της cult σειράς Deus Ex, που επιστρέφει στη δράση μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα του Human Revolution. Στο νέο entry της σειράς, Deus Ex: Mankind Divided, καλείστε να χρησιμοποιήσετε και πάλι (μικρή έμφαση στο «πάλι») τις επαυξημένες σας ικανότητες με σκοπό να κινηθείτε αθόρυβα (ή και όχι αν δεν έχετε την υπομονή) σε ένα φουτουριστικό κόσμο γεμάτο κινδύνους και παγίδες ειδικά σχεδιασμένες για ανθρώπους σαν κι εσάς. Το action gaming στα καλύτερα του.

Αν τέλος είστε από αυτούς που αναπολούν το «ένδοξο» παρελθόν με κάθε ευκαιρία, τότε άλλες δυο πρόσφατες κυκλοφορίες μοιάζουν να φτιάχτηκαν για εσάς. Από τη μια έχουμε τα remasters των τριών Bioshock, της αριστουργηματικής FPS σειράς που δημιούργησε ο Ken Levine πριν από 9 περίπου χρόνια και μέχρι σήμερα μνημονεύεται ως μια από τις επιδραστικότερες του όλου genre, με το Bioshock: The Collection. Από την άλλη, το τελευταίο (όπως μας υπόσχεται η Bungie) expansion στο Destiny. Ένα MMO που δείχνει να κέρδισε τη μάχη με το χρόνο, αφού δυο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, εξακολουθεί να απασχολεί εκατομμύρια παικτών ανά την υφήλιο που «διψάνε» για καινούριο περιεχόμενο. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, το Destiny: Rise of Iron, με το (σύντομο) campaign του, τις πολλές αποστολές και το διαολεμένα εθιστικό, ολοκαίνουριο, raid του, είναι σίγουρο πως θασας ξεδιψάσει!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα