Χιονισμένο Βουκουρέστι ISTOCK

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΜΕ ΤΗΝ XIAOMI!

Η Xiaomi παρουσίασε την νέα σειρά Redmi Note 13 και ανέβασε τον πήχη στην μεσαία κατηγορία.

Την στιγμή της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου δεν την κατάλαβε ποτέ κανείς. Ο καιρός έλεγε χαμηλές θερμοκρασίες από -7 έως 1 όμως έλεγε ηλιοφάνεια. Πουθενά δεν αναφέρθηκε η λέξη χιόνι.

Αυτό λοιπόν ήταν που αντικρίσαμε μόλις προσγειωθήκαμε. Τα πάντα λευκά!

Ήταν σαν προσγειώνεσαι σε σύννεφο. Οι περισσότεροι μάλιστα κοιτάζαμε έξω και νομίζαμε ότι έχουμε ακόμα χρόνο για την προσγείωση. Όμως την στιγμή που ακούμπησαν οι ρόδες τον διάδρομο καταλάβαμε τι γινόταν.

Ο λόγος που ήρθαμε στην παγωμένη Ρουμανία είναι επειδή η Xiaomi παρουσιάσε την νέα σειρά Redmi Note 13. Με tagline “Every Shot Iconic” τα νέα smartphones της Xiaomi υπόσχονται μοναδικές φωτογραφίες και δυνατές επιδόσεις σε οικονομική τιμή.

Η σειρά Redmi Note είναι από τις πιο Value for Money σειρές μιας και παρέχουν στον χρήστη αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκει εύκολα στην μεσαία κατηγορία.

Δυνατό επεξεργαστή, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, καλή κάμερα, ανθεκτικότητα και αυτονομία είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έχει βάλει η Xiaomi στα νέα Redmi Note 13.

Το κορυφαίο μοντέλο που είναι Redmi Note 13 Pro+, διαθέτει τριπλό σύστημα καμερών με την βασική κάμερα να είναι στα 200MP για να μπορεί είναι “Every Shot Iconic”. Διαθέτει επίσης 256GB αποθηκευτικό χώρο για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα αποθήκευσης των αρχείων ενώ στο κομμάτι των επιδόσεων ο δυνατός επεξεργαστής του (MediaTek Dimensity 7200-Ultra) επιτρέπει στον χρήστη να παίξει άνετα videogames αλλά και να κάνει τις δουλειές του χωρίς κολλήματα.

Η Xiaomi έχει δώσει μεγάλη σημασία στην αντοχή της συσκευής αφού μπορεί και αντέχει σε νερό και σκόνη με IP68 πιστοποίηση αλλά και στην οθόνη του. Πόσες φορές έχουμε δει οικονομικά smartphones με μία πτώση να γίνονται κομμάτια…; Αυτό μάλλον θα συμβεί δύσκολα στο Redmi Note 13 Pro+,  με την  6.67 οθόνη που διαθέτει αφού έχει Corning® Gorilla® Glass Victus®. Δύσκολα θα γρατζουνιστεί ή θα ραγίσει..

Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει το Redmi Note 13 Pro+ να ξεχωρίζει είναι η μπαταρία του. Έχει μεγάλη χωρητικότητα προσφέροντας άνετη χρήση για περισσότερο από μία μέρα ενώ το γεγονός ότι υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση στα 120W μπορεί και κάνει το 0% σε 100% μέσα σε μόλις 19 λεπτά.

Σχεδόν όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά που σπάνια βλέπουμε σε ένα smartphone αυτής της κατηγορίας συγκεντρωμένα. Με αυτό τον τρόπο η Xiami θέλει να δείξει ότι δεν χρειάζεται να είναι ακριβό ένα smartphone για να είναι ποιοτικό.

Ωραία τα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως ας πάμε πάλι στο κομμάτι του χιονισμένου Βουκουρεστίου. Είχα ξαναπάει άνοιξη στο Βουκουρέστι και είχε χρώματα, πράσινο στα πάρκα, ζωή στους δρόμους και ένα άλλο vibe. Τώρα με το κρύο και το χιόνι ήταν μία άλλη πόλη. Λευκή πόλη, χωρίς κόσμο έξω. Όπως είναι λογικό οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο χιονισμένο τοπίο, είναι πάντα πιο μουντά.  Ειδικότερα αν η κάμερα του smartphone (γιατί αυτή είναι άλλωστε η πιο εύκολη κάμερα που έχεις πάντα μαζί σου) δεν είναι και τόσο καλή.

Με αφορμή αυτό είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την κάμερα του Redmi Note 13 Pro+ και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικότατο. Σωστές αντιθέσεις, σωστές θερμοκρασίες έκαναν τις φωτογραφίες στο χιόνι iconic. Επίσης η επιλογή του zoom και του υπερευρυγώνιου φακού προσφέρουν ακόμα περισσότερες δημιουργικές επιλογές ενώ η λειτουργία των 200MP της κάμερας κάνει πολύ εύκολο το καδράρισμα της φωτογραφίας σε δεύτερο χρόνο.

Α, και μην ξεχνάμε και την τεχνητή νοημοσύνη! Ναι! Τα Redmi Note 13 έχουν και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης τόσο στο σύστημα όσο και στην κάμερα. Έτσι μπορείς πολύ εύκολα να αφαιρέσεις στοιχεία σε μία φωτογραφία, που δεν σου αρέσουν (περαστικούς, καλώδια κλπ) ή να βελτιώσεις την εικόνα. Το αποτέλεσμα κι εδώ είναι αρκετά καλό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας.

Εκτός από την σειρά Redmi Note 13 η Xiaomi επίσης μας παρουσίασε και το νέο της Redmi Watch 4 με νέα χαρακτηριστικά κι αισθητήρες για καλύτερη καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων του χρήστη. Αλλά και τα νέα της ακουστικά τα Redmi Buds 5 και τα Redmi Buds 5 Pro που μπορούν και συνδέονται πανεύκολα σε παραπάνω από μία συσκευές προσφέροντας καλή ποιότητα ήχου και πολύ καλή λειτουργία ακύρωσης θορύβου για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Η Xiaomi συνεχίζει να επενδύει στην μεσαία κατηγορία των smartphones, προσθέτοντας premium χαρακτηριστικά στις συσκευές της, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τον πήχη. Σίγουρα κάποιος που θέλει ένα smartphone που να μπορεί να τραβάει καλές φωτογραφίες να είναι ανθεκτικό και να έχει αυτονομία και φυσικά δεν θέλει να πάει στην Premium κατηγορία, η σειρά Redmi Note 13 έχει ένα μοντέλο που θα τον καλύψει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα