Τέλος για το Vine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H πλατφόρμα των σύντομων βίντεο ανακοίνωσε το κλείσιμό της μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας και εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Τέσσερα χρόνια με την εμφάνισή του και τη φρενίτιδα που προκάλεσε σε εκατομμύρια χρήστες του σ' όλο τον κόσμο, το Vine η πλατφόρμα σύντομων βίντεο ανακοίνωσε το τέλος της, ηττημένη από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως το Instagram και το Snapchat.

H επιτυχία του πρωτοποριακού start up, μετά το λανσαρισμά του στην αγορά το 2012, δεν είχε μεγάλη διάρκεια με τη μαμά εταιρία να εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να καταργήσει την υπηρεσία μέσα στους επόμενους μήνες, επιτρέποντας ωστόσο στους χρήστες της, οι οποίοι μετατράπηκαν σε αστέρες του Διαδικτύου, να αποθηκεύσουν τα βίντεο τους, προκειμένου να μην χαθούν και να μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή.

ADVERTISING

Οπότε μην ανησυχείτε θα μπορείτε πάντα να συνδέεστε στους λογαριασμούς σας και να βλέπετε τα δικά σας βίντεο, όπως και άλλων χρηστών.

Η απόφαση για την κατάργηση του start up ελήφθη από το Twitter, που αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά το νεότερο δημιούργημά τους, χωρίς όμως να περιγράψει στην ανακοίνωση τους ακριβείς λόγους που την οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική εταιρία είχε διαθέσει προς πώληση, τους τελευταίους μήνες, το Vine ωστόσο όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον δεν ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να το καταργήσει.

Πάντως, οι περιπέτειες για το Twitter δεν σταματούν εκεί, καθώς την περασμένη Τετάρτη είχε ανακοινώσει μια ακόμη περικοπή της τάξεως του 9% στο εργατικό δυναμικό της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από την "αργή ανάπτυξη" του διάσημου κοινωνικού μέσου.

Το Vine είχε αγοραστεί για 30 εκατομμύρια δολάρια από τους δημιουργούς του, σε μια κίνηση ματ από το Twitter μιας και ήταν η πρώτη πλατφόρμα που ενσωμάτωνε βίντεο στο Twitter, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν τα κατάφερε, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του Periscope.

Την συγκεκριμένη απόφαση δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα οι χρήστες της υπηρεσίας, που μιλούν για κρίση ταυτότητας του Twitter, το οποίο χάνει έδαφος μπροστά στους ανταγωνιστές του.

(ΠΗΓΗ: engadget)

SHARE:

24Media Network