TikTok: Αλγόριθμος επεσήμανε το “Black lives matter” ως ακατάλληλο περιεχόμενο

TikTok: Αλγόριθμος επεσήμανε το “Black lives matter” ως ακατάλληλο περιεχόμενο
@2021 shutterstock

Χρήστες του Creator Marketplace, έλαβαν ειδοποίηση από το TikTok, πως δεν μπορούν να συμπεριλάβουν στο πεδίο των πληροφοριών τους, λέξεις όπως "Black" ή "Black Lives Matter" γιατί αποτελούν "ακατάλληλη φρασεολογία".

Μέλη της πλατφόρμας του Creator Marketplace που συνεργάζεται επισήμως με το TikTok για να συνδέει δημιουργούς περιεχομένου με εταιρείες, ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση χρήσης λέξεων που αφορούσαν το “Black Lives Matter”. Ο Ziggi Tyler, δημιουργός περιεχομένου ανακάλυψε την λογοκρισία, μόλις πήγε να ανανεώσει το πεδίο του “bio”.

Οι φράσεις που περιλάμβαναν τη λέξη “Black” δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές. Ενώ, φράσεις όπως “υποστήριξη προς την υπεροχή των λευκών” έγιναν αποδεκτές χωρίς πρόβλημα, από τους αλγορίθμους του TikTok.

To Creator Marketplace του TikTok, λειτουργεί ως beta, βρίσκεται δηλαδή επί του παρόντος σε δοκιμαστικό στάδιο με στόχο τη βελτίωσή του, μέχρι τη δημιουργία της τελικής μορφής του και επιδιώκει να συνδέσει τους δημιουργούς περιεχομένου με εταιρείες και brands για τη πραγματοποίηση χορηγιών.

Εκπρόσωπος του TikTok, σύμφωνα με τον Independent, ενημέρωσε παρ’ όλα αυτά πως η εφαρμογή από λάθος επεσήμανε τις φράσεις αυτές ως ακατάλληλες, διότι ο ανιχνευτής της ρητορικής μίσους συσχέτισε τη λέξη “black” και “audience” με τη λέξη “die”. “Αναγνωρίζουμε και ζητούμε συγγνώμη για το πόσο απογοητευτικό ήταν αυτό και η ομάδα μας έχει διορθώσει αυτό το σημαντικό σφάλμα. Για να είμαστε σαφείς, το “Black Lives Matter” δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας και έχει αυτήν τη στιγμή πάνω από 27 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα μας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα