Το Tetris θέλει να ακολουθήσουμε το ρυθμό του

Το Tetris θέλει να ακολουθήσουμε το ρυθμό του
Το Τetris Beat επιβραβεύει όποιον παίκτη μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της μουσικής που ακούει, ενώ παίζει. Tetris Beat

Από το Σάββατο 21/8 υπάρχει διαθέσιμο το Tetris Beat, δηλαδή η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού που έγινε λατρεία. Διαθέτει τρεις επιλογές. Η μια επιβραβεύει όποιον μπορεί να ακολουθήσει τη μουσική που ακούγεται.

To Tetris έγινε φέτος 37 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της ‘ζωής’ του υπέστη διάφορες ανανεώσεις, ενώ βγήκε και σε πολλές εκδόσεις. Η τελευταία, που κυκλοφόρησε πριν λίγα 24ωρα, λέγεται Beat. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε το παιχνίδι που έγινε πολιτιστικό φαινόμενο, ο Ρώσος εφευρέτης του Ψυχρού Πολέμου, Alexey Pajitnov είχε αποδώσει την παγκόσμια εμμονή στο εξής: “Για εμένα το Tetris αποτελεί ρυθμική και οπτική απόλαυση. Είναι σαν ένα τραγούδι που το τραγουδάς από μέσα σου και δεν μπορείς να σταματήσεις να το κάνεις”.

Πλέον το τραγούδι βγαίνει προς τα έξω, με τον παραγωγό Lawrence Clark να εμπνέεται από την ατάκα του δημιουργού και να συνδέει το Tetris με μουσικές που δημιούργησαν γνωστοί καλλιτέχνες της EDM και της Τechno (Alison Wonderland, GARZA, Hannah Diamond, Octo Octa). Ο Clark ομολόγησε πως είχε παρακολουθήσει πολλά videos με παίκτες να κάνουν ‘δουλειά’, ακούγοντας μουσική “αλλά δεν υπήρχε επιβράβευση αν όντως, ακολουθούσαν το ρυθμό που όπως έλεγαν, τους βοηθούσε”. Τώρα υπάρχει: όποιος είναι ρυθμικά ταιριαστός θα κερδίζει περισσότερους πόντους. Ό,τι θα ακούσετε ανήκει αποκλειστικά στο Tetris, που θα ανανεώνει κάθε μήνα τις μουσικές του. Σε πρώτη φάση υπάρχουν 18 συνθέσεις.

Αν κάνετε το download στο Apple Arcade θα βρείτε τρεις επιλογές. Η drop σας ζητά να ακολουθείτε το ρυθμό, η tap έχει νέα καλούδια -όπως η εμφάνιση διπλών ‘τουβλακιων’, ενώ η marathon είναι ό,τι θυμάστε από τα παλιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα