"Επανάσταση" στο Twitter: Παρουσιάστηκε το κουμπί edit για την επεξεργασία των αναρτήσεων

Twitter
Twitter ISTOCK

Μετά από χρόνια αναμονής το Twitter λανσάρει το "κουμπί επεξεργασίας (edit button)" για τις αναρτήσεις των χρηστών στη δημοφιλή πλατφόρμα. Τα χαρακτηριστικά του νέου εργαλείου.

Μετά από αμέτρητες εκκλήσεις πολλών από τους περισσότερους από 237 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη (01/09) πως ορισμένοι από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το "κουμπί επεξεργασίας (edit button) για να επεξεργαστούν ένα tweet αφού το έχουν δημοσιεύσει, "αποχαιρετώντας" μια για πάντα τα ορθογραφικά λάθη -και όχι μόνο.

Από τότε που παρουσιάστηκε το Twitter το 2006, τα βασικά βήματα για τη χρήση του ήταν πολύ απλά: Γράφεις ένα tweet, το ανεβάζεις και αντιμετωπίζεις τις όποιες συνέπειες, καθώς δεν υπήρχε "επιστροφή" μετά τη δημοσίευσή του.

Αυτό ίσως κάνει και το "κουμπί επεξεργασίας", όπως αναφέρουν οι New York Times, ίσως τη μεγαλύτερη αλλαγή στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης από το 2017, όταν το Twitter αύξησε το όριο χαρακτήρων για μηνύματα στους 280 χαρακτήρες από 140.

Σε ανάρτησή της η εταιρεία ανέφερε πως τα επεξεργασμένα tweets βρίσκονται υπό δοκιμή καθώς και ότι η δυνατότητα θα επεκταθεί στους συνδρομητές της επί πληρωμή υπηρεσίας Twitter Blue αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι χρήστες εκτός της ομάδας δοκιμής θα μπορούν επίσης να βλέπουν επεξεργασμένα tweets στην πλατφόρμα.

Κατά τη δοκιμή της συγκεκριμένης επιλογής, τα tweets θα μπορούν να επεξεργαστούν "λίγες φορές" για έως και 30 λεπτά μετά την πρώτη τους ανάρτηση και θα εμφανίζονται με ένα εικονίδιο, ετικέτα και χρονική σήμανση για να είναι προφανές ότι έχουν τροποποιηθεί, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ στο "ιστορικό επεξεργασίας" ενός tweet για να δουν τις προηγούμενες εκδόσεις.

"Όπως κάθε νέα δυνατότητα, δοκιμάζουμε την 'Επεξεργασία Tweet' με μια μικρότερη ομάδα για να μας βοηθήσουν να ενσωματώσουμε σχόλια εντοπίζοντας και επιλύοντας πιθανά ζητήματα. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ενδέχεται να κάνουν κακή χρήση της λειτουργίας", ανέφερε η εταιρεία.

"Αν δείτε ένα επεξεργασμένο Tweet είναι επειδή δοκιμάζουμε το κουμπί επεξεργασίας. Αυτό συμβαίνει και θα είσαι εντάξει", αναφέρεται στην ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Twitter, social media
SHARE:

24Media Network