Βραζιλία: Οι συμμορίες λατρεύουν τα κοινωνικά δίκτυα

Βραζιλία: Οι συμμορίες λατρεύουν τα κοινωνικά δίκτυα

Ανταλλάσσουν μηνύματα και εξαπολύουν απειλές μέσω των κοινωνικών δικτύων οι βαρόνοι των ναρκωτικών και οι εκάστοτε συμμορίες στη Βραζιλία (Pics)

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η αγοραπωλησία των ναρκωτικών και η εγκληματικότητα στις γειτονιές της Βραζιλίας, οι κάτοικοι στις φαβέλες έχουν αρχίσει να ποστάρουν στο διαδίκυτο φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκρούσεις των συμμοριών.

Ωστόσο, τα μέλη των συμμοριών από τη πλευρά τους έχουν αναλάβει και εκείνα δράση, αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Youtube, για να "καμαρώσουν" και να προβάλλουν τη δύναμή τους αλλά και να εξαπολύσουν απειλές προς τους εχθρούς τους.

Μάλιστα, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de São Paulo, χρησιμοποίησε πρόσφατα πληροφορίες από το προφίλ των μελών συμμορίας "Lacosta" και "Dennis" ως πηγή για να δημιουργήσει άρθρο σχετικά με τον ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους.

Παρόλο που οι δύο άνδρες αναζητούνται από την αστυνομία, τα μέλη συνεχίζουν να ανανεώνουν τα προφίλ τους στο Facebook.

Η αυξανόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις φαβέλες, θεωρείται ως νίκη για τις φτωχότερες κοινότητες αλλά τώρα χρησιμοποιούνται πολύ από εγκληματίες.

Και αυτό το θράσος των εγκληματιών όσο αναφορά τη χρήση του διαδικτύου δεν είναι κάτι νέο. Το 2012, ένα ύποπτος ονόματι "Shrek" αναγνωρίστηκε από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook. Το ίδιο έπαθε και ένας βαρώνος ναρκωτικών στο Chapadão, ο Nando Bacalhau, ο οποίος συνελήφθη αφού πόσταρε φωτογραφίες με όπλα και γυναίκες.

Όπως σημειώνει το Vice της Βραζιλίας, εκτός από την προβολή τους, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα ως μέσο για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ανταλλάσσουν πληροφορίες και εξαπολύουν απειλές καθημερινά.

Βραζιλία: Οι συμμορίες λατρεύουν τα κοινωνικά δίκτυα

Μια εικόνα που "κυκλοφορεί" συχνά στα κοινωνικά δίκτυα είναι το σύμβολο του Μπάτμαν, που αντιπροσωπεύει τον ηγέτη της TCP, Marcio Jose Sabino Pereira, aka  Paizão Bat-Gol  ο οποίος σκοτώθηκε το 2012 μετά από ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία.

Διάφορα μέλη συμμοριών-χρήστες κοινωνικών δικτύων θρηνούν και τον θυμούνται, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με όπλα και ναρκωτικά με το σύμβολο του Μπάτμαν.

SHARE:

24Media Network