Τέσσερα χρόνια με αναστολή για τις πλαστές πινακίδες στον Μιχάλη Λιάπη

Τέσσερα χρόνια με αναστολή για τις πλαστές πινακίδες στον Μιχάλη Λιάπη
EUROKINISSI

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τον "πάμπλουτο άνθρωπο που αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό", τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη

Την καταδίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, αποφάσισε το δικαστήριο, για τις πλαστές πινακίδες με τις οποίες συνελήφθη να κυκλοφορεί το πολυτελές τζιπ του.

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.

ADVERTISING

Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος που ρέπει προς το έγκλημα".

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε "από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο", όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά.

Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος.

Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του αλλά στο γεγονός ότι "απ’ έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν καταδέχθηκε να πάει ο Λιάπης στο δικαστήριο. Απολογείται μέσω του δικηγόρου του

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λιάπης: Έφυγα για να ησυχάσω από το δράμα μου

Ποιο δικαστήριο, ποια δικαιοσύνη; Ο Λιάπης έφυγε για την εξωτική Ασία

SHARE:

24Media Network