Θα αντιμετωπίζουν με κουπόνια τις λιποθυμίες μαθητών

12-9-2011-ΡΟΔΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
12-9-2011-ΡΟΔΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Να αναγνωρίσει το πρόβλημα που είχε χαρακτηρίσει "προπαγάνδα" αναγκάζεται το υπουργείο Παιδείας. Σχέδιο για μικρογεύματα στα σχολεία, μετά τα κρούσματα λιποθυμιών από ασιτία. Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει το ζήτημα των λιποθυμιών μαθητών από ασιτία, κάνοντας λόγο για "προπαγάνδα" , ωστόσο τα συνεχή περιστατικά οδηγούν σε αναδίπλωση, καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις.

Οι πρώτες καταγγελίες για λιποθυμίες μαθητών από τον Α' Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών, δυστυχώς είχαν βάσει και τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη λήψη άμεσων μέτρων, σχεδιάζοντας μια νέα μορφή συσσιτίων, που θα μοιράζονται σε σχολεία από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", το υπουργείο Παιδείας θα μοιράζει κουπόνια σε μαθητές περιοχών, όπου κατοικούν ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες.

Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια, για να μπορούν να ψωνίζουν δωρεάν στα κυλικεία των σχολείων τους.

Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα.

Σε ποιες περιοχές θα δίνονται κουπόνια

Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο κρούσμα λιποθυμίας μαθητή από ασιτία

"Προπαγάνδα" οι λιποθυμίες μαθητών

SHARE:

24Media Network