Κλινήρης αλλά φρουρούμενος ο Εφραίμ

Κλινήρης αλλά φρουρούμενος ο Εφραίμ
Ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ φθάνει στην Βουλή. Συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ", Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ

Στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει κλινήρης αλλά φρουρούμενος ο ηγούμενος Εφραίμ, που παρουσίασε υψηλό πυρετό μετά την απόφαση του εισαγγελέα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η παράδοση Εφραίμ, καθώς, όπως έγινε γνωστό από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στις Καρυές, εμφάνισε προβλήματα υγείας.

Ο ηγούμενος, που κατηγορείται για την υπόθεση ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, φέρεται να έχει λοίμωξη και να παρουσιάζει υψηλό πυρετό και απορρύθμιση σακχάρου, και για το λόγο αυτό δεν παραδόθηκε ως όφειλε στο Α.Τ. Καρυών.

Εισαγγελέας, μετέβη στο Άγιο Όρος με κλιμάκιο αστυνομικών, ο οποίος και αποφάσισε πως θα παραμείνει στο κελί του αλλά φρουρούμενος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει κλινήρης αλλά φρουρούμενος στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Την απόφαση έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που μετέβη στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Εφραίμ: Λυπάμαι γι’ αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία

Ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες επεσήμανε πως “Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη. Δε λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι’ αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία”.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο δικηγόρος του Εφραίμ, κ. Χαραλαμπάκης, ανέφερε ότι εντός δύο ή τριών ημερών θα παραδοθεί αυτοβούλως.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε σημειωθεί μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ. Καλου και του εισαγγελέα κ. Ματζούνη.

Ο δεύτερος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα