Το αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών από Μιχαλολιάκο μπλόκαρε την απολογία Ζαρούλια

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια στην έξοδό της από τα γραφεία του ανακριτή όπου απολογήθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια στην έξοδό της από τα γραφεία του ανακριτή όπου απολογήθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Παγώνει η διαδικασία των απολογιών έως ότου ληφθούν αποφάσεις για το αίτημα εξαίρεσης των 2 εφετών ανακριτριών που κατέθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Στις 25 Ιουνίου θα επανέλθει στο Εφετείο για την απολογία της, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, έπειτα από τη νέα αναβολή της διαδικασίας λογοδοσίας της ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης.

Η απολογία της κ. Ζαρούλια -ήδη, με τη σημερινή, έχει λάβει τρεις προθεσμίες για τη λογοδοσία της στη Δικαιοσύνη- δεν προχώρησε σήμερα, καθώς πριν την έναρξή της κατατέθηκε από τον σύζυγό της, γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, δια του συνηγόρου του, Νίκου Αντωνιάδη, αίτηση εξαίρεσης των δύο ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος καταλογίζει στους δικαστικούς λειτουργούς πως διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ζητά την εξαίρεσή τους. Βάση του αιτήματος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, αποτελούν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του κατηγορούμενου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ότι ο εντολέας του δέχθηκε πιέσεις κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας του, ώστε να δώσει στοιχεία για συγκατηγορουμένους του. Σε γραπτή δήλωσή του μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου τονίζει μεταξύ άλλων πως οι καταγγελίες Κούγια «δεν διαψεύστηκαν» γεγονός που «εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα του ότι είναι αληθείς».

Η αίτηση Μιχαλολιάκου θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

Ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου, Νίκος Αντωνιάδης, επικαλέστηκε δηλώσεις που δικηγόρου του πρώην βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα, για «συνθήκες ιεράς εξέτασης».

Νωρίτερα, ο μη προφυλακιστέος για την κατηγορία της κατοχής πυρομαχικών κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής.

Ωστόσο, παραμένει κρατούμενος στον Κορυδαλλό για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κ. Γερμενής απέδειξε τη νομιμότητα κατοχής των πυρομαχικών.

SHARE:

24Media Network