Το πρώτο βρεφικό γάλα και στα σούπερ μάρκετ

Το πρώτο βρεφικό γάλα και στα σούπερ μάρκετ

Και από τα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα με τιμή έως και 20% χαμηλότερη, θα διατίθεται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας

Διαθέσιμο και από τα σούπερ μάρκετ το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας για παιδιά έως έξι μηνών, που σήμερα διατίθεται μόνο από τα φαρμακεία.

Από το νέο έτος, όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απελευθερώνεται η αγορά του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας.

Μετά από συναντήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστημάτων λιανικής πώλησης, επιτεύχθηκε η συμφωνία μείωσης του κόστους του πρώτου βρεφικού γάλακτος κατά 20%.

Έτσι από τις αρχές του έτους οι νέοι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται το γάλα από την αγορά και όχι αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία όπως ισχύει σήμερα.

Οι δυο υπουργοί όπως ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται στενά για την απορροφητικότητα των προγραμμάτων μέσω του  ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να φύγει από την κρίση είναι ανάπτυξη.

SHARE:

24Media Network