Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Βαρουφάκης στη Λαγκάρντ

ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη του ΕΒΕΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσεως.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη του ΕΒΕΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσεως.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με ένα τραγούδι που αφιέρωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ αντέδρασε στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ο Γιάννης Βαρουφάκης

Με τις δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την Ελλάδα να έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης της αφιέρωσε ένα τραγούδι.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, αλλά και στο ιστολόγιό του , απαντώντας στις αναφορές της Κριστίν Λαγκάρντ, αφιέρωσε στίχους από το πασίγνωστο τραγούδι των Led Zeppelin, Stairway to heaven, ασκώντας έντονη κριτική στην επικεφαλής του ΔΝΤ για τις δηλώσεις της.

"Αφιερώνω αυτό το ποστ, με καθυστέρηση, στην Κριστίν Λαγκάρντ. Για τις πραγματικά γελοίες επισημάνσεις της ότι η φτώχεια των παιδιών στην Ελλάδα δεν αξίζει το ενδιαφέρον της, όσο η πολύ μεγαλύτερη φτώχεια των παιδιών της Αφρικής.

Έτσι, αφιερώνω τους παρακάτω στίχους στη γενική διευθύντρια ενός από τους διεθνείς οργανισμούς που συνέβαλαν περισσότερο στην παιδική φτώχεια της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και που τώρα βρίσκεται στο τιμόνι μίας ανάλογης προσπάθειας να φέρει ανάλογες "μεταρρυθμίσεις" στην Ελλάδα:

Η μετάφραση του τραγουδιού έχει ως εξής:

"Και καθώς κατεβαίνουνε τον δρόμο σαν άνεμος

Οι σκιές μας ψηλότερες από την ψυχή μας.

Εκεί περπατά μια κυρία που όλοι ξέρουμε

Η οποία λάμπει άσπρο φως και θέλει να δείξει

Πώς τα πάντα ακόμη αλλάζουν σε χρυσό.

Και εάν ακούσετε πολύ προσεκτικά

Ο τόνος θα έρθει και σε σας επιτέλους.

Όταν όλα είναι ένα και ένα είναι όλα

Να είσαι βράχος και να μην κυλάς".

SHARE:

24Media Network