Χαμηλές πληρότητες και τιμές για τα ελληνικά ξενοδοχεία τον Μάρτιο

Χαμηλές πληρότητες και τιμές για τα ελληνικά ξενοδοχεία τον Μάρτιο
Ξενοδοχεία στη Σαντορίνη istockphoto

Χαμηλές τιμές για τα ελληνικά ξενοδοχεία τον Μάρτιο. Καλύτερη μέση τιμή πέτυχαν τα καταλύματα που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Χαμηλές πτήσεις τόσο στις πληρότητες όσο και στις μέσες τιμές δωματίων κατέγραψαν τα ξενοδοχεία πόλης και τα ορεινά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας στη χώρα μας τον Μάρτιο που μας πέρασε, ενώ ήταν ανοικτά σχεδόν τα εννέα στα δέκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, από το σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας τον περασμένο μήνα, ήταν ανοικτό το 85%, με τη μέση πληρότητα να διαμορφώνεται στο 38,4%. Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η μέση τιμή διάθεσης του δίκλινου δωματίου, στα 53 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους ήταν ανοικτά σε ποσοστό 89,4% και το Μάρτιο κατάφεραν πληρότητες μόλις 31,3% και μέση τιμή δωματίου στα 60 ευρώ.

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία πόλης σε όλη την Ελλάδα, ήταν ανοικτά το 83,6% από αυτά, καταγράφοντας πληρότητες της τάξεως του 39,9% και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου στα 51 ευρώ.

https://www.news247.gr/download/1031//389000/ITEP_Winter-Panel_march22.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα