Σε ποια νησιά ταξιδεύουν οι τουρίστες που έρχονται Ελλάδα μέσω Αθήνας – Πού πάνε οι Αμερικανοί

Σε ποια νησιά ταξιδεύουν οι τουρίστες που έρχονται Ελλάδα μέσω Αθήνας – Πού πάνε οι Αμερικανοί
Τουρίστες καταφθάνουν στην Ελλάδα AP

Το NEWS 24/7 εξασφάλισε τα στοιχεία από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που δείχνουν σε ποιους ελληνικούς προορισμούς κατέληξαν από Απρίλιο έως Μάιο, οι ξένοι που είχαν ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι τουρίστες φτάνουν στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες, με το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” να αγγίζει τα νούμερα της επιβατικής του κίνησης με αυτά προ πανδημίας.

Τον Ιούνιο το αεροδρόμιο κατέγραψε μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις, με οριακή μείωση επιβατών εσωτερικού και μόλις μείον 9,6% από το εξωτερικό. Τον Ιούλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, συνεχίζεται το ρεύμα από το εξωτερικό, αφού σύμφωνα με το recovery tracker του ΙΝΣΕΤΕ, μέχρι και τις 24 Ιουλίου έχουν προβλεφτεί ένα εκατομμύριο θέσεις από το εξωτερικό, που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1,2 εκατ. θέσεις έως το τέλος του μήνα. Οι προγραμματισμένες θέσεις αφορούν πολίτες από 36 χώρες, με πρώτη χώρα για τον Ιούλιο τη Γαλλία με πάνω από 105.000 θέσεις, δεύτερη τη Γερμανία με πάνω από 87.000 και τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 80.000 θέσεις. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Αμερικανοί τουρίστες, που φτάνουν πλέον στη χώρα μας με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα, από πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ. Το “Ελ. Βενιζέλος” είναι το μόνο αεροδρόμιο που προσγειώνονται πτήσεις από την Αμερική και τον Καναδά, τακτική που ακολουθούν αρκετές ακόμη αεροπορικές εταιρείες από Αραβικές χώρες και αλλού.

Σε ποιους όμως προορισμούς διοχετεύεται μεγάλο μέρος αυτών των τουριστών που φτάνουν στην Αθήνα με απευθείας πτήσεις; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των 90.000 περίπου Αμερικανών που φτάνουν κάθε μήνα στο “Ελ. Βενιζέλος”, αλλά και των χιλιάδων Ευρωπαίων που έρχονται στην πρωτεύουσα με τις τακτικές πτήσεις των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.

Το NEWS 24/7 ζήτησε από αεροδρόμιο των Αθηνών αυτά τα δεδομένα, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τα στοιχεία αφορούν την αεροπορική κίνηση από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2022, από την έναρξη δηλαδή της θερινής τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Περίοδο κατά την οποία, οι περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες από Αμερική ξεκίνησαν το πτητικό τους έργο. Τα στοιχεία αφορούν τους μετεπιβιβαζόμενους επιβάτες (transfers), δηλαδή αυτούς που έφτασαν στην Αθήνα και επιβιβάστηκαν απευθείας σε άλλη εσωτερική πτήση, για να φτάσουν στον τελικό προορισμό διακοπών τους.


Η Σαντορίνη πρώτη σε προτίμηση

Η Σαντορίνη ανεβαίνει και πάλι στο «θρόνο της βασίλισσας» καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία του αεροδρομίου το 28% των ταξιδιωτών που έφτασαν στην Αθήνα και έφυγαν για άλλο προορισμό από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιου του 2022, ταξίδεψαν προς τη το νησί του ηφαιστείου. Στη 2η θέση, όμως με μεγάλη διαφορά, είναι το νησί της Μυκόνου, με ποσοστό 13%. Τις δύο επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν η Πάρος και η Κέρκυρα, όπου το 8% των ταξιδιωτών πέταξαν απευθείας μόλις έφτασαν στην Αθήνα σε αυτά τα δυο νησιά των Κυκλάδων και του Ιονίου. Ακολουθούν με ποσοστό από 7% το Ηράκλειο, η Ρόδος και τα Χανιά και τέλος η Νάξος που έλαβε το 5% των μετεπιβαζόμενων ξένων επισκεπτών από Αθήνα.

Ποιοι τουρίστες ταξιδεύουν σε ποιο προορισμό

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για το που ταξιδεύουν οι Αμερικανοί τουρίστες που φτάνουν στην Αθήνα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου – Ιουνίου 2022, το 31% των Αμερικανών επισκεπτών που πέταξαν απευθείας αφού έφτασαν στην Αθήνα πήγαν στη Σαντορίνη. Ακολουθεί η Μύκονος που την επισκέφτηκε το 14%, η Κέρκυρα το 9% των αμερικανών και τα Χανιά σε ποσοστό 8%. Η Πάρος και το Ηράκλειο έλαβαν από 7% των αμερικανών που ήρθαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, και ακολούθησαν η Νάξος με 5% και η Ρόδος με 4%.

Από τους Βρετανούς που έφτασαν στην Αθήνα από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2022 και πέταξαν απευθείας σε άλλους προορισμούς, το 24% πήγε στη Σαντορίνη, το 10% στη Μύκονο και ίδιο ποσοστό στην Κέρκυρα. Άλλο ένα 10% πήγε στην Κάρπαθο, ίδιο ποσοστό και στη Ρόδο και την Κω και από 5% στην Πάρο και την Ικαρία.

Από τους Γερμανούς που ήρθαν στην Αθήνα με διάφορες πτήσεις από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2022 και πέταξαν απευθείας σε άλλους προορισμούς, το 14% πήγε στη Ρόδο, το 13% στη Μυτιλήνη, το 11% στην Κέρκυρα και το 9% στα Χανιά. Από 7% έλαβαν γερμανούς ταξιδιώτες η Σαντορίνη και η Νάξος, ενώ από 5% η Χίος και η Κεφαλονιά.

Τέλος οι τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ήρθαν στην Αθήνα και πέταξαν απευθείας σε άλλους προορισμούς από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο φέτος, το 71% από αυτούς πήγε στη Σαντορίνη και το 29% στη Μύκονο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα