Πάσχα 2022: Πού θα αποδράσουν φέτος οι Έλληνες – Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Πάσχα 2022: Πού θα αποδράσουν φέτος οι Έλληνες – Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί
Ταξιδιώτες στα Ιωάννινα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετά από δύο πασχαλινές περιόδους που πέρασαν στα σπίτια τους λόγω πανδημίας, οι Έλληνες φέτος θα ταξιδέψουν. Υψηλές πληρότητες.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η Πασχαλινή έξοδος των Ελλήνων φέτος, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας που κράτησε τον κόσμο στα σπίτια του. Ήδη με το κλείσιμο των σχολείων την προηγούμενη Παρασκευή, αρκετές ήταν οι οικογένειες που μετακινήθηκαν προς τα εξοχικά τους, ή στους τόπους καταγωγής που θα περάσουν τις γιορτινές διακοπές.

Η πλειονότητα των Ελλήνων ταξιδιωτών του Πάσχα πρέπει να σημειωθεί, ότι είναι επισκέπτες – παραθεριστές και οι λιγότεροι είναι τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι η μεγάλη αυτή απόδραση δεν αφορά αμιγώς την τουριστική κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες, δηλαδή όσοι ταξιδεύουν στα εξοχικά τους σπίτια, είτε διαμένουν σε γονείς, φίλους και συγγενείς δεν καταναλώνουν βασικά τουριστικά προϊόντα όπως είναι τα ξενοδοχεία, ενώ και οι έξοδοι τους σε μαγαζιά εστίασης σίγουρα δεν είναι καθημερινές.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρά τις σημαντικές αυξήσεις που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα, σε μεγάλο βαθμό έχουν εξαντληθεί τόσο στα δρομολόγια προς Κρήτη αλλά και το υπόλοιπο Αιγαίο. Αεροπορικά εισιτήρια αυτή τη στιγμή είναι ακόμη διαθέσιμα σε όλους τους προορισμούς, ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες ημέρες όπως η Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή.

Η κίνηση του Πάσχα στους δημοφιλείς προορισμούς

Ο πιο διάσημος ελληνικός προορισμός του Πάσχα, η Κέρκυρα φαίνεται ότι επιτέλους επιστρέφει στην εορταστική της κανονικότητα, μετά από δυο χρόνια περιορισμών και μέτρων λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Μπάμπης Βούλγαρης μιλώντας στο NEWS 24/7 δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία εντός της πόλης πλησιάζουν πληρότητες που αγγίζουν το 100%. «Στα περίχωρα της πόλης τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες κοντά στο 70%-80% αλλά μπαίνουν αρκετές κρατήσεις τελευταίας στιγμής όποτε εκτιμάται ότι εκτός απροόπτου θα έχουμε καλές πληρότητες για το Πάσχα μετά από δυο πολύ δύσκολες σεζόν».

Αναφορικά με το πόσα ξενοδοχεία είναι ανοικτά αυτή την εποχή ο κ. Βούλγαρης είπε ότι όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη, τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά και αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Μάιο.

«Έχουν ανοίξει ξενοδοχεία που παραδοσιακά άνοιγαν για Πάσχα και κάποιες μεγάλες μονάδες που δουλεύουν με πρακτορεία από το εξωτερικό οι οποίες άνοιξαν ήδη λόγω του Καθολικού Πάσχα που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθε κάποιος κόσμος στο νησί», σημείωσε ο κ. Βούλγαρης.

Η Μύκονος αν και έχει το όνομα του δημοφιλούς Πασχαλινού προορισμού, δεν είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός προορισμός, αφού δύσκολα συναντά κάποιος σούβλες και αρνιά σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Όπως λέει στο NEWS 24/7 ο Ανδρέας Φιορεντίνος τ. πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων, στη χώρα της Μυκόνου έχουν ανοίξει κάποια ξενοδοχεία, όμως τα resorts αναμένεται να λειτουργήσουν από τις αρχές Μαΐου.

«Ήδη από Ιταλικούς προορισμούς, αλλά και από Παρίσι και Λονδίνο έχουμε πτήσεις και ξένους επισκέπτες, ενώ και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια έχουν κάνει την πρώτη τους στάση στο νησί», τονίζει ο κ. Φιορεντίνος. Η κίνηση ωστόσο στη Μύκονο το Πάσχα θα είναι έντονη αφού θα καταφτάσει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, που διαθέτει σπίτια στο νησί, ή θα φιλοξενηθεί σε κάποιο από αυτά.

Τον ίδιο περίπου ρυθμό ακολουθεί και η Σαντορίνη, η οποία έχει υποδεχθεί το τελευταίο διάστημα αρκετούς ξένους τουρίστες, είτε με απευθείας πτήσεις, είτε μέσω Αθήνας. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν ήδη ανοίξει, όμως οι κρατήσεις για την περίοδο του Πάσχα από Έλληνες, είναι περιορισμένες. Το χωριό του Πύργου είναι στο επίκεντρο, αφού αναβιώνουν εντυπωσιακά παραδοσιακά έθιμα.

Οι προορισμοί της ελληνικής ενδοχώρας είναι ευνοημένοι, ειδικά στην Covid περίοδο, καθώς η ασφάλεια του αυτοκινήτου έδωσε ώθηση στον οδικό τουρισμό. Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου έχουν ανοίξει εδώ και καιρό και θα υποδεχθούν αρκετούς Έλληνες, ενώ μεγάλος αναμένεται να είναι και ο όγκος των παραθεριστών, που θα εκδράμουν στους τόπους καταγωγής τους.

Τα Ιωάννινα, ο πιο ανερχόμενος προορισμός της χώρας, προσβάσιμος με νέο αυτοκινητόδρομο, φαίνεται ότι προσελκύει αρκετούς Έλληνες που θα περάσουν εκεί τις Πασχαλινές τους διακοπές. Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Στάθης Σιούτης, ανέφερε ότι ήδη η πόλη έχει αρκετό κόσμο.

«Θα έλεγα ότι αυτή την στιγμή οι πληρότητες των ξενοδοχείων μας αγγίζουν σχεδόν το 85%.Οι επισκέπτες μας αυτοί, είναι κυρίως Έλληνες και θεωρούμε ότι εάν μειωθεί το κόστος μετακίνησης, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί».

Το Ρέθυμνο αναδεικνύεται συνεχώς ως ένας εξαιρετικός προορισμός για όλες τις εποχές, κερδίζοντας όλο και περισσότερη ελληνική πελατεία.

Η Αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κα. Πέπη Μπιρλιράκη σε δηλώσεις της στο NEWS 24/7 επισημαίνει: «Η πόλη μας αυτή τη στιγμή σφύζει από ζωή, με επισκέπτες οικογένειες Ευρωπαίων και Ελλήνων. Τα airbnb, βίλες και διαμερίσματα σε πόλη και χωριά έχουν σημαντική ζήτηση, ενώ και τα ξενοδοχεία καταγράφουν ικανοποιητικές πληρότητες για την εποχή. Στα μεγάλα resorts κυμαίνονται από 30-50 % και στα boutique κοντά στο 100%. Τα ξενοδοχεία στο τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 90-100% και οι Έλληνες έχουν σημαντικό κομμάτι σε σχέση με άλλα χρόνια», τονίζει η κα. Μπιρλιράκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα