Αν θες να πας κάπου να χαλαρώσεις έχουμε την απόλυτη πρόταση

Διαβάζεται σε 5'
Αν θες να πας κάπου να χαλαρώσεις έχουμε την απόλυτη πρόταση
UNSPLASH

Στο Emily Boutique Hotel το Αιγαίο είναι κυριολεκτικά στα πόδια σου

Δεν ξέρω αν σου συμβαίνει κι εσένα, αλλά κάθε χρόνο προς το τέλος της σεζόν (αυτής που αρχίζει κάθε Σεπτέμβρη) αισθάνομαι μια εξουθένωση. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό από  τους προηγούμενους μήνες, αλλά νιώθω πως δίνω από το ενεργειακό μου υστέρημα για να ανταπεξέλθω.

Μια σκέψη με κρατάει. Οι διακοπές.

Στο μυαλό μου η λέξη αυτή μεταφράζεται ως «πλήρης αποφόρτιση». Πράγμα που σημαίνει πως στο ιδανικό σενάριο, για να μη χάσω και την τελευταία ικμάδα ενέργειας πάω σε κάποιον κοντινό προορισμό. Ιδανικά ταξιδεύω με καράβι, για να μην οδηγήσω (είπαμε, δεν θέλω άλλη κούραση).

Επιλέγω κατάλυμα που είναι αφενός σε απόσταση βολής από τη θάλασσα, αλλά και από επιχείρηση που μπορεί να με ταΐζει και θα με ποτίζει όλη την ημέρα -ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούμαι για τα βασικά.

Και αν για κάποιο λόγο θέλω να δω κόσμο (ή να αλλάξω γεύσεις), να το κάνω χωρίς να πρέπει να πάρω αυτοκίνητο. Ή αν πάρω, να οδηγήσω για το συντομότερο χρονικό διάστημα.

Το φανταστικό μου πλάνο περιλαμβάνει και τη Μυρισλού (την σκύλα μου), στην οποία σκόνταφταν συνηθέστερα οι έρευνες μου για την απόλυτη απόλαυση -όπως την έχω στο μυαλό μου. 

Όταν περνούσα αυτόν τον σκόπελο, έπεφτα πάνω στην τιμή.

Τον πρόσεξες τον αόριστο, έτσι;

Στη φετινή αναζήτηση «τσέκαρα» όλες τις ανάγκες μου στο Emily Boutique Hotel

Κατ’ αρχάς, βρίσκεται στη Σύρο, πράγμα που σημαίνει ότι σε δύο ώρες φτάνω στον προορισμό μου -κάτι που το κάνει και εξαιρετική επιλογή ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο.

Η απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο του νησιού -την ξακουστή και ιστορική Πλατεία Μιαούλη- στην παραλία Αχλάδι που βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού, σε κοντινή απόσταση από τη Βάρη, είναι 7 χιλιόμετρα. 

Και τα 11 δωμάτια  έχουν θέα στη θάλασσα και νοτιοανατολικό προσανατολισμό ώστε να απολαμβάνετε την ανατολή του ήλιου και του φεγγαριού. 

Τα νερά είναι σε απόσταση λίγων μέτρων. Έτσι ο παφλασμός γίνεται το νανούρισμα και το ξυπνητήρι σου και η θαλασσινή αύρα η μόνιμη παρέα σου.

Υπάρχουν από δίκλινα έως τετράκλινα, γεγονός που σημαίνει πως όποια και αν είναι η οικογενειακή σου συνθήκη (μόνος; Με ταίρι; Με έτερον ήμισυ και παιδιά;) θα καλυφθείς στο έπακρο, με amenities που ξεπερνούν τον τυπικό μέσο όρο.

Αφήνεις τα πράγματα στο δωμάτιο, ανοίγεις την μπακονόπορτα και στα 8 μέτρα είναι η θάλασσα. Η παραλία είναι μικρή και γραφική, με άμμο και ασφαλή, καθαρά και ήρεμα νερά, προστατευμένα από τους ανέμους του Αιγαίου. 

Αν λοιπόν, είσαι γονέας μπορείς να αποσυμπιέζεσαι, όπως διασκεδάζουν τα παιδιά σου όντας βέβαιος/ούσα βεβαία για την ασφάλεια των παιδιών σου.

Στα 700 μέτρα θα βρεις και την παραλία της Βάρης, εκ των πιο δημοφιλών της Σύρου που καλύπτει όλα τα γούστα. Κι εκεί θα συναντήσεις εξαιρετικά ήσυχα και καθαρά νερά, ακόμα και όταν έχει μποφόρ.

 Μάλλον για αυτούς τους λόγους αν διαβάσεις τα σχόλια των επισκεπτών, θα βρεις τους χαρακτηρισμούς ως «πλωτό ξενοδοχείο της Σύρου» και ως «Μαλδίβες του Αιγαίου». 

Δεδομένα στο Emily Boutique Hotel θα βιώσεις μια από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες. Το μινιμαλιστικής αισθητικής κατάλυμα συνυπάρχει αρμονικά με το κυκλαδίτικο, γνήσιο και τραχύ τοπίο και το μπλε σκηνικό της κρυστάλλινης θάλασσας.

Εν τω μεταξύ, πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, κάτι που σημαίνει πως τίποτα δεν είναι απρόσωπο και ότι όλα μπορούν και προσαρμόζονται στις προσωπικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Δεν θα πω κάτι για το πρωινό. Θέλω να το γευτείς και μετά να σχολιάσεις. 

Θα σου πω όμως, πως αν «επαναφορτίσεις» γρηγορότερα από ό,τι πίστευες τις μπαταρίες σου, υπάρχει η δυνατότητα να κλείσεις μέσω του ξενοδοχείου διάφορες δραστηριότητες, όπως hiking ή ποδηλασία.

Γενικά, δεν υπάρχει «θέλω» σου που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα