Πέντε υπέροχοι ξενώνες και πέντε νόστιμα εστιατόρια στο Ζαγόρι

Διαβάζεται σε 10'
Ζαγόρι
Ζαγόρι iStock

Από την Αρίστη, μέχρι τα Κάτω Πεδινά και από τη Βίτσα στο Δίλοφο και το Πάπιγκο, το Ζαγόρι κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς. Απολαύστε μια εξόρμηση σε όμορφους ξενώνες και εστιατόρια.

Πριν λίγους μήνες το Ζαγόρι εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην κατηγορία των πολιτιστικών τοπίων. Άξια. Γιατί ο τόπος αυτός πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο για διατηρήσει αυτό τον πλούτο. Η φήμη του έχει φτάσει πια στα πέρατα της γης και εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο τυχεροί που τον έχουμε δίπλα μας.

Η φύση τους μοναδική, το ορεινό τοπίο απίστευτο. Παραδοσιακά χωριά και οι πετρόχιστοι ξενώνες δημιουργούν ένα σκηνικό σχεδόν βγαλμένο από παραμύθι. Απολαύστε την εκδρομή σας στο Ζαγόρι σε πέντε πανέμορφους ξενώνες και πέντε καλά εστιατόρια.

Aristi Mountain Rerort – Αρίστη

Aristi Mountain Rerort Aristi

Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού και είναι ένα από τα πιο όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία στο Ζαγόρι. Χτισμένο με πέτρα και έχοντας τις χαρακτηριστικές σχιστόπλακες στη στέγη, όπως απαιτεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ηπείρου, είναι περιτριγυρισμένο από πλούσια φύση και έχει καλές παροχές. Διαθέτει τρεις τύπους διαμονής σε 8 διαφορετικά κτίρια. Απλά δωμάτια και σουίτες, που είναι έχουν μια μίνιμαλ πολυτελή διακόσμηση σε σύγχρονο design, -τα περισσότερα εκ των οποίων διαθέτουν και τζάκι ενώ όλα έχουν υπέροχη θέα στους πύργους της Αστράκας-, βίλες, με άνετους χώρους, ξύλινες οροφές και τζάκι.

Aristi Mountain Rerort Aristi

Επίσης υπάρχει και μια κατοικία 130 τ.μ. λίγο πιο μακριά από τις βίλες που προσφέρει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα χωρίς όμως να στερείται τις παροχές του υπόλοιπου ξενοδοχείου. Στο ξενοδοχείο θα βρείτε και ένα ατμοσφαιρικό spa με θεραπείες προσώπου, σώματος και μασάζ καθώς και μια θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα που βλέπει στην όμορφη φύση, ιδανική για βουτιές μετά τις βόλτες στο χωριό. Στο κεντρικό κτίριο θα βρείτε και το εστιατόριο «Salvia». Σημειώστε πως μπορούν επίσης να σας διοργανώσουν διάφορες δραστηριότητες.

Info: www.aristi.eu

Άπειρος Χώρα – Κάτω Πεδινά

Άπειρος Χώρα
Άπειρος Χώρα Apeiros Hora

Το «Άπειρος Χώρα» στα Κάτω Πεδινά, στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρχοντικό του 16ου αι. το οποίο ανακαινίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή και σήμερα διαθέτει έξι δωμάτια και μια σουίτα τα οποία είναι υπέροχα ατμοσφαιρικά. Το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή διακόσμηση με απαλούς χρωματισμούς δρύινα πατώματα, ξύλινες οροφές, ξεχωριστά παλαιωμένα μεταλλικά αντικείμενα και ένα design που συνδυάζει με άψογη ισορροπία την παράδοση με το σήμερα.

Άπειρος Χώρα
Άπειρος Χώρα Apeiros Hora

Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι εξαιρετικά προσεγμένοι και ιδιαίτερα cosy που σε συνδυασμό με την φιλοξενία των ιδιοκτητών σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε φιλικό σπίτι. Στο «Άπειρος Χώρα» θα βρείτε και ένα μικρό αλλά πανέμορφο spa που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο με τζακούζι, steam bath και μασάζ.

Info: www.apeiroschora.gr

Πάπιγκο 1700 – Μικρό Πάπιγκο

Papigo 1700
Papigo 1700 Papigo 1700

Το «Πάπιγκο 1700» στο Μικρό Πάπιγκο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής με την πέτρα, τις σχιστόπλακες και το ξύλο να κυριαρχούν. Βρίσκεται ουσιαστικά σε μικρό ύψωμα πάνω από το χωριό και έχει πανοραμική θέα. Διαθέτει 8 κτίρια τα οποία περιλαμβάνουν 18 δωμάτια και σουίτες με σύγχρονη αισθητική και διακοσμητικά στοιχεία από διάσημους σχεδιαστές όπως οι Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid κ.α. Στο «Πάπιγκο 1700» θα βρείτε επίσης και spa για να κάνετε τις διακοπές σας ακόμα πιο όμορφες με τζακούζι, σάουνα, χαμάμ και υπηρεσίες μασάζ και μια εσωτερική πισίνα με νερό που προέρχεται αποκλειστικά από τις πηγές της περιοχής.

Papigo 1700
Papigo 1700 Papigo 1700

Στο εστιατόριο «Veranda 1700» μπορείτε να δοκιμάσετε ηπειρώτικες γεύσεις όπως παραδοσιακές πίτες πίνοντας παράλληλα ένα ωραίο κοκτέιλ. Το χωριό βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου που σημαίνει πως εδώ η φύση είναι στα καλύτερά της και μπορείτε να κάνετε μικρές και μεγάλες πεζοπορίες, εάν ο καιρός το επιτρέπει, εξάλλου κοντά στο ξενοδοχείο ξεκινά και το μονοπάτι που φτάνει στη Δρακόλιμνη της Γκαμήλας.

Info: www.mikropapigo.gr

Kores Boutique Hotel & Spa – Βίτσα

Kores Boutique Hotel & Spa
Kores Boutique Hotel & Spa Kores

Το «Kores Boutique Hotel & Spa» στη Βίτσα είναι πλήρως εναρμονισμένο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού και προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχές. Αποτελείται από τρία κτίρια τα οποία στεγάζουν 5 δωμάτια και 8 σουίτες με ενεργειακό τζάκι και πολύ προσεγμένη διακόσμηση σε σύγχρονο ύφος ενώ κάποια από αυτά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι πέντε άτομα. Το ξενοδοχείο διαθέτει και spa με θεραπείες σώματος και προσώπου, σάουνα με χρωματοθεραπεία καθώς και να κολυμπήσετε στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Για όσους δεν αποχωρίζονται την γυμναστική ούτε στις διακοπές τους υπάρχει και ένα μίνι γυμναστήριο.

Kores Boutique Hotel & Spa
Kores Boutique Hotel & Spa Kores

Αν δεν θέλετε να βγείτε καθόλου από το ξενοδοχείο σημειώστε πως διαθέτει και εστιατόριο, με 24ωρη υπηρεσία δωματίου, με πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, κατόπιν συνεννόησης μπορούν να ετοιμάσουν γεύματα χωρίς γλουτένη, παιδικά μενού ή μενού σε πακέτο.

Info: www.koreshotel.gr

Amaryllis Luxury Guest House – Άνω Πεδινά

Amaryllis Luxury Guest House
Amaryllis Luxury Guest House Amaryllis

Το «Amaryllis Luxury Guest House» στα Άνω Πεδινά είναι ένας πανέμορφος ξενώνας που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ηπείρου στο εξωτερικό με την αισθητική της Γαλλικής εξοχής στο εσωτερικό του. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα που ανακαινίστηκε με πολύ φροντίδα και δυο ακόμα κτίρια στο ίδιο ύφος που περιλαμβάνουν 8 δωμάτια σε ρομαντικό ύφος με ξύλινα χειροποίητα πατιναρισμένα έπιπλα, φλοράρ υφάσματα και απαλά χρώματα.

Amaryllis Luxury Guest House
Amaryllis Luxury Guest House Amaryllis

Μετά τις βόλτες σας στο χωριό μπορείτε να χαλαρώσετε στο ατμοσφαιρικό σαλόνι με το μεγάλο μαρμάρινο τζάκι και τους αναπαυτικούς καναπέδες απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ή απλά να διαβάσετε το βιβλίο σας. Το πρωινό που σερβίρεται σε υπέροχη art de la table είναι εμπλουτισμένο με τοπικές γεύσεις όπως οι γαλατόπιτες και οι αλευρόπιτες ενώ το βράδυ μπορείτε να συνοδέψετε το ποτό σας με ένα πλατό τυριών και αλλαντικών ή μια σαλάτα.

Info: www.amaryllishouse.gr

Πέντε υπέροχα εστιατόρια

Στα Ριζά – Βίτσα

Σε έναν όμορφο χώρο, με πέτρινους τοίχους, καφασωτό ξύλινο ταβάνι, στιλάτα φωτιστικά οροφής και τζάκι θα δοκιμάσετε αυθεντική τοπική κουζίνα. Τι σημαίνει αυτό; υπέροχες ηπειρώτικες πίτες, καλοφτιαγμένα μαγειρευτά όπως γίγαντες με χόρτα, σούπες, γαλοτύρι, ντόπια κρέατα αλλά και φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με καλές επιλογές σε τσίπουρο ή κρασί.

Info: 2653071550

Τα Σουδενά – Σωτηρία Τσιγαρά – Άνω Πεδινά

Η ταβέρνα «Τα Σουδενά» ή αλλιώς «Σωτηρία Τσιγαρά», βρίσκεται στην κάτω πλατεία του χωριού σε ένα όμορφο πέτρινο κτίσμα με εξαιρετική διακόσμηση. Το ξύλινο καφασωτό ταβάνι, τα πιάτα-γκραβούρες στους τοίχους, το γραμμόφωνο αντίκα, ο ζεστός φωτισμός και τα προσεγμένα τραπεζοκαθίσματα δημιουργούν έναν χώρο ζεστό και οικείο. Το μενού κινείται σε ζαγορίσιες γεύσεις με πίτες, ντόπια κρέατα που μεταφράζονται ανάμεσα σε άλλα σε μπριζόλες στα κάρβουνα και αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και μαγειρευτά όπως γίγαντες με χόρτα και μοσχαράκι στιφάδο. Για το τέλος σερβίρουν κέρασμα γλυκάκι όπως το αφράτο ραβανί τους.

Info: 2653071209

Βιργινία – Ασπραγγέλοι

Το εστιατόριο «Βιργινία», είναι οικογενειακή υπόθεση, βρίσκεται στο ισόγειο του ομώνυμου ξενώνα και είναι ανοιχτό όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου αλλά για κάθε επισκέπτη. Η αίθουσα είναι μικρή όμως πολύ προσεγμένη και ακολουθεί την ηπειρώτικη αισθητική. Οι πέτρινοι τοίχοι, το ξύλινο ταβάνι με τις δοκούς και το τζάκι στη γωνία δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Τον πρώτο λόγο και εδώ έχουν οι πίτες με σπιτικό φύλλο όπως η κολοκυθόπιτα, η αλευρόπιτα, η λαχανόπιτα κ.α. ενώ τα ντόπια κρέατα ψήνονται κυρίως στη σχάρα. Μπορείτε επίσης να βρείτε ανάλογα με την ημέρα και επιλογές σε μαγειρευτά.

Info: 2653022628

Λίθος – Στου Τάκη – Δίλοφο

Το εστιατόριο «Λίθος» στο Δίλοφο είναι επίσης γνωστό και έως «Στου Τάκη» και αυτό όχι μόνο γιατί οι ντόπιοι φυσικά και γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και γιατί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης είναι η ψυχή του μαγαζιού. Έχοντας εργαστεί στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε κάποια στιγμή να ανέβει στο Ζαγόρι και να ανοίξει το δικό του μαγαζί στο Δίλοφο. Εδώ θα βρείτε νόστιμη κουζίνα βασισμένη στην καλή πρώτη ύλη όπως αφράτα μπιφτέκια, κοντοσούβλι χοιρινό, κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες αλλά και μαγειρευτά που αλλάζουν με τη μέρα. Φυσικά θα βρείτε και χειροποίητες πίτες αλλά και φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί.

Info: 2653022600

Ζήσης – Αρίστη

Την ταβέρνα «Ζήσης» θα την βρείτε στο ομώνυμο ξενοδοχείο στην Αρίστη. Με σεβασμό στην τοπική παράδοση τόσο στην αισθητική του όσο και στο μενού του είναι μια από τις καλύτερες ταβέρνες στην περιοχή. Τα περισσότερα υλικά μάλιστα τα προμηθεύονται από τον δικό τους λαχανόκηπο. Εκτός από τα ψητά της ώρας όπως μπριζολίτσες, μπιφτέκια και παϊδάκια αλλά και τις διάσημες ηπειρώτικες πίτες θα βρείτε και μαγειρευτά όπως ρεβίθια με χόρτα, μοσχαράκι λεμονάτο, κολοκυθόσουπα, αγριογούρουνο κοκκινιστό, χυλοπίτες με σάλτσα αλλά και σουτζουκάκια.

Info: 2653041088

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα