Ταξίδι με αφορμή: Οι πιο σπουδαίες εκθέσεις και openings μουσείων το 2024

Διαβάζεται σε 4'
Ταξίδι (φωτογραφία αρχείου)
Ταξίδι (φωτογραφία αρχείου) iStock

Απόδραση στη Βενετία για την πιο σπουδαία Μπιενάλε του κόσμου και στη Σεούλ για το γιγάντιο μουσείο Τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στη Γκάνα για γνωριμία με τον αφρικανικό πολιτισμό

Μια πλούσια χρονιά περιμένει το 2024, όσους αγαπούν την τέχνη και τα μουσεία, αφού μια σειρά από εκθέσεις και openings είναι προγραμματισμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Κάντε τον προγραμματισμό σας μόνο για αυτά, ή κανονίστε μια επίσκεψη αν βρεθείτε κάπου εκεί κοντά.

Βενετία: Biennale Arte 2024 – 60η Διεθνής Έκθεση Τέχνης

Ημερομηνίες: 20 Απριλίου – 24 Νοεμβρίου

Η Biennale Arte στη Βενετία της Ιταλίας είναι ένα αληθινό masterclass τέχνης από όλο τον κόσμο. Η μεγάλη έκθεση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, χρειάζεται να της αφιερώσεις αρκετές ημέρες, καθώς θεωρείται η πιο σημαντική περιοδική έκθεση τέχνης στον κόσμο, στην οποία φέτος συμμετέχουν 331 καλλιτέχνες και συλλογικότητες. Ανάμεσα τους θα υπάρχει και μια σειρά από γνωστούς ιστορικούς καλλιτέχνες που απεβίωσαν πρόσφατα.

Την κύρια έκθεση του 2024, «Foreigners Everywhere», επιμελείται ο Adriano Pedrosa, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Λατινοαμερικανός καλλιτέχνης που θα επιμεληθεί τη Διεθνή Έκθεση Τέχνης. Ο ίδιος είπε για την έκθεση: ««Με τιμά και με ταπεινώνεται αυτό το διάσημο ραντεβού, ειδικά ως ο πρώτος Λατινοαμερικανός που επιμελήθηκε τη Διεθνή Έκθεση Τέχνης, και μάλιστα η πρώτη με έδρα το Νότιο Ημισφαίριο». Από τις 20 Απριλίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2024 θα μπορείτε να δείτε τα έργα τέχνης

Εισιτήρια και πληροφορίες: www.labiennale.org/en/art/2024

Νέα Υόρκη: Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Μνημείου Stonewall

Hμερομηνία: Ιούνιος 2024

Κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας το 2024, το Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Μνημείου Stonewall θα ανοίξει επίσημα στη Νέα Υόρκη, παρέχοντας στους επισκέπτες μια πιο βαθιά ματιά στην ιστορία της εξέγερσης του Stonewall. Μέσω εκθέσεων έργων τέχνης από LGBTIQ+ καλλιτέχνες, ξεναγήσεων, εκθέσεων και διαλέξεων, το κέντρο θα λειτουργήσει ως χώρος για να γιορτάσει και να τιμήσει την ιστορία της LGBTIQ+ κοινότητας.

Info: stonewallvisitorcenter.org/

Λος Άντζελες: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας New Commons

Ημερομηνία: Φθινόπωρο 2024

Με αποστολή να συνδεθεί περισσότερο με τους επισκέπτες του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λος Άντζελες ανοίγει μια νέα πτέρυγα το 2024. Το Natural History Museum Commons θα γίνει ένας τόπος συγκέντρωσης για όσους ενδιαφέρονται να δουν πού διασταυρώνονται η επιστήμη, ο πολιτισμός, η ιστορία και η κοινότητα. Η νέα πτέρυγα θα διαθέτει υπαίθριο αμφιθέατρο, κλειστό θέατρο και χώρο εκδηλώσεων. Με μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν στόχο να διδάξουν την ιστορία και την επιστήμη του Λος Άντζελες, αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να συνδυάσετε ευκαιρίες μάθησης με διασκέδαση. Ανάμεσα σε άλλα θα δείτε το Gnatalie, ένα σαυρόποδα με πράσινα κόκαλα, την τοιχογραφία ορόσημο της καλλιτέχνιδας του Λος Άντζελες Barbara Carrasco «LA History: A Mexican Perspective», κ.α.

Info: nhm.org/nhm-commons

Γκάνα: Παναφρικανικό Μουσείο Κληρονομιάς

Ημερομηνία: Δεκέμβριος 2024

Το Pan African Heritage Museum στην Άκρα της Γκάνας, πρόκειται να ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2024 και θα είναι το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση της προέλευσης και των πολιτισμών της Αφρικής. Στόχος του μουσείου είναι να αποτελέσει εκπαιδευτικό προορισμό για τους Αφρικανούς και όσους έχουν αφρικανική καταγωγή, προκειμένου να ρίξουν μια εις βάθος ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό των προγόνων τους. Το εικονικό μουσείο βρίσκεται ήδη στον αέρα, για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση.

Info: pahmuseum.org/

Σεούλ: Μουσείο ρομπότ και AI

Βασική ημερομηνία: Μέσα 2024

Με το κύμα της τεχνητής νοημοσύνης να γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας, το Μουσείο ρομπότ και AI (RAIM) στη Σεούλ της Νότιας Κορέας φτιάχτηκε για να διδάξει τους επισκέπτες τους τα πάντα σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μέσω των ευφάνταστων και διαδραστικών εκθεμάτων του. Το μουσείο δεν κατασκευάστηκε μόνο με τη βοήθεια ρομπότ και drones, αλλά τα ρομπότ θα βοηθήσουν επίσης στη συντήρηση και τη βοήθεια στις λειτουργίες του μουσείου. Η RAIM έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα μέσα του 2024.

Info: www.melihaltinisik.com/work/seoul-robot-ai-museum

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα