Ydor Hotel & Spa: Το απόλυτο καταφύγιο πολυτέλειας και γαλήνης στην Κέα

Διαβάζεται σε 6'
Ydor Hotel & Spa: Το απόλυτο καταφύγιο πολυτέλειας και γαλήνης στην Κέα

Αυτό το boutique resort λάμπει ντυμένο στα λευκά, κόντρα στο μπλε του Αιγαίου και χαρίζει αξέχαστες στιγμές τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Τη λαχταράς μόνο που την σκέφτεσαι, την αποζητάς το χειμώνα που μοιάζει μακρινή και καρτεράς τα καλοκαίρια για να βρεθείς κοντά της. Η κοσμοπολίτικη Κέα, με τις χίλιες ομορφιές της, φιλοξενεί ακόμη μια. Ένα στολίδι στην καλοκαιρινή της φαρέτρα, ένα νέο καταφύγιο πολυτέλειας και γαλήνης.

Μια διαφορετική σειρήνα του Αιγαίου, το ολοκαίνουργιο Ydor Hotel & Spa, που η ιδέα ότι θα το επισκεφτώ, μου χάρισε δροσιά, πολύ μπλε και φως. Καθώς το πολυτελές motor yacht άφηνε πίσω του την υπέροχη μαρίνα του Λαυρίου, μόλις 20 λεπτά με κρατούσαν μακριά από τον παράδεισο. Η έμπνευση για το όνομα και το σχεδιασμό αυτού του boutique θερέτρου που με περίμενε, είναι η ίδια που για αιώνες χαρακτηρίζει την Κέα. Ύδωρ, Ydor. Το νερό, αυτό που με αφθονία χάριζαν οι πηγές στο νησί.

Η άφιξη στην γραφική προβλήτα του κουκλίστικου χωριού Βουρκάρι, προμήνυε τη συνέχεια, αφού η αγκαλιά του Ydor άνοιξε και ήταν εκείνη των ανθρώπων του. Λίγα ανηφορικά βήματα, μας οδήγησαν στα σκαλοπάτια του και το βλέμμα δεν έλεγε να ξεφύγει από τη θέα. Μα σαν μαγνήτης, η μουσικές, η μυρωδιές και η ατμόσφαιρα με καλούσε να το εξερευνήσω.

Μόλις 24 σουίτες και δωμάτια, σχεδιασμένα στο χέρι θα έλεγε κανείς, με το υγρό στοιχείο να διαπερνά κάθε ματιά, όπου και αν κοιτάξεις. Prive πισίνες, κρυφές γωνιές, σαγηνευτικό spa και ένα δυνατό concept γαστρονομίας, ήταν εκεί. Για το απόλυτο ξελόγιασμα των καλεσμένων του. Το ολοκαίνουργιο Ydor Hotel & Spa, είναι αφιερωμένο σε ενήλικες και ζευγάρια, και ανήκει στην εξαιρετική οικογένεια των ξενοδοχείων της Sandglass Hotels & Villas, μαζί με το διπλανό Porto Kea Hotel Suites & Spa, τις Adytum Villas στο Πόρτο Χέλι και δύο ακόμη boutique θέρετρα, το Iconic Santorini Hotel στη Σαντορίνη και το Elounda Gulf Villas στην Ελούντα της Κρήτης.

Η καρδιά του Ydor

To Ydor, αναδύεται ως ένας αρμονικός φόρος τιμής στους αρχαίους θεούς που ευλόγησαν αυτόν τον τόπο, το νησί της Κέας, με φυσική ομορφιά και απέραντη θέα στο γαλάζιο. Οι αποχρώσεις από κρύσταλλο στον ορίζοντα και το ύδωρ που αφήνει ανεξίτηλη σφραγίδα σε κάθε σχεδιαστική πινελιά, συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό για ζευγάρια που αναζητούν τον απόλυτο ρομαντισμό, στην καρδιά του Αιγαίου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς.

Η Κέα, είναι ένα νησί που χαρακτηρίζεται από το χαλαρό αλλά εκλεπτυσμένο lifestyle, τους αυθεντικούς ντόπιους, τις αμέτρητες «ινσταγκραμικές» γωνιές, αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές σε εστιατόρια και ταβέρνες και σικάτα μπαρ. Οι μοναδικές παραλίες του, καλύπτουν όλα τα γούστα, όμως οι επισκέπτες του Ydor, θα λατρέψουν το Γιαλισκάρι, που απέχει μόλις πέντε λεπτά.

Σουίτες για όνειρα

Είναι πράγματι δύσκολο να διαλέξεις το χώρο διαμονής σου στο Ydor. Κάθε ένα από τα προσεκτικά σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες είναι ένα καταφύγιο άνεσης, διακοσμημένο με πλούσια επίπλωση, ήρεμες αποχρώσεις και σύγχρονες ανέσεις. Είτε επιλέξετε ένα άνετο δωμάτιο είτε απολαύσετε τον πλούτο μιας πολυτελούς σουίτας, κάθε χώρος αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης και απόλαυσης. Ας πούμε, η Skyfall Suite σκαρφαλωμένη στην κορυφή του Ydor είναι ένας αληθινός παράδεισος πολυτέλειας.

Πως να χορτάσεις τις πανοραμικές θέες, να απολαύσεις το μαρμάρινο μπάνιο, να χαϊδέψεις τα design έπιπλα, να χαλαρώσεις στις γωνιές που λούζονται στο φως. Από την άλλη η Elite Hydra Suite, με τους μαγευτικούς πέτρινους τοίχους και το εσωστρεφές αρχιτεκτονικό στιλ, προσφέρει τη δική της μοναδική εμπειρία. Είναι μοιρασμένη σε δύο επίπεδα, με το σαλόνι του κάτω ορόφου να σε κρατά κοντά του τη μέρα και το υπνοδωμάτιο του πάνω ορόφου να σε καλεί τη νύχτα. Με ιδιωτική πισίνα και βεράντα με θέα το Αιγαίο, θα νιώσεις αμέσως ότι ζεις μέσα στο δικό σου prive παράδεισο. Τα δωμάτια όπως το Horizon Room εμπνέεται από τα δρύινα δάση του νησιού, με κομψά έπιπλα βελανιδιάς που προσθέτουν το άγγιγμα της φύσης στην αισθητική του χώρου.

Μια Γαστρονομική Περιπέτεια

Το γαστρονομικό ταξίδι του Ydor, είναι ακόμη μια εμπειρία. Είναι ένα ταξίδι στην ανατολή και μια ξεχωριστή πρόταση για το νησί της Κέας. Στο εστιατόριο του, το ιαπωνικό fusion μενού, συμπληρώνεται από παραδοσιακές επιλογές θαλασσινών που χαρίζει η θάλασσα του Αιγαίου. Η απόλαυση ενός γεύματος ή δείπνου στην κομψή βεράντα του, δίπλα στην πισίνα, «χορταίνει» ουρανίσκο και διάθεση. Όλες τις ώρες, μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα δροσερό κοκτέιλ ή ένα ποτήρι εκλεκτού κρασιού από το μπαρ.

Η Μαγεία του Cyrene Spa

Το Cyrene Spa, εμπνευσμένο από την μυθική νύμφη Κυρήνη, βρίσκεται εκεί για έναν σκοπό μάλλον ιερό. Να αναδείξει την εσωτερική μας ομορφιά, αυτή που κρύβουμε μέσα μας και όταν αποκαλυφθεί, χαρίζει γαλήνη, χαλάρωση, ευεξία. Άλλωστε ο θρύλος λέει ότι η Κυρήνη επανέφερε την ομορφιά στην Κέα, όταν ένα άγριο λιοντάρι της έκλεψε το φυσικό κάλλος. Το Spa του Ydor, ηρεμεί το πνεύμα και χαλαρώνει το σώμα. Η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, οι μοναδικές θεραπείες και τα μασάζ, η σάουνα, το χαμάμ, θα σας χαρίσουν απλόχερα εμπειρίες, γαλήνη, ομορφιά.

Το Ydor Hotel & Spa δεν είναι απλώς ένα ξενοδοχείο – είναι μια εμπειρία. Κάθε λεπτομέρεια, από την αρχιτεκτονική έως τις γεύσεις και τις υπηρεσίες, συνθέτει έναν νέο ελληνικό μύθο φιλοξενίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα