Ιδέες για διαμονή κοντά στη φύση

Διαβάζεται σε 6'
Ιδέες για διαμονή κοντά στη φύση
UNSPLASH

Λίγο πριν ξεκινήσει το πολύ κρύο και οι γιορτές, είναι ευκαιρία για αποδράσεις του σαββατοκύριακου κοντά στη φύση. Ο Νοέμβριος άλλωστε, είναι ιδανικός μήνας για πιο οικονομικές διαμονές καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επίσημα οι γιορτές και οι υψηλές τιμές σε διαμονή.

Πού αξίζει όμως να βρεθείτε το σαββατοκύριακο για να απολαύσετε ξεκούραση αλλά και περπατήματα δίπλα στη φύση;

Τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται όλο και περισσότερα καταλύματα στο βουνό και μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά στηρίζονται σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Eco-lodges, ξύλινες κατασκευές, zero-waste resort, συντελούν όλα στην καλύτερη, πιο προσεκτική και πιο υπεύθυνη ταξιδιωτική εμπειρία. Η οποία συνδυασμένη με καταπράσινα τοπία, καθαρό αέρα και ψηλές κορυφές, απογειώνει τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου.

Η φύση στη χώρα μας το φθινόπωρο έχει μια ξεχωριστή μαγεία, τα φύλλα των δέντρων έχουν χρώματα βγαλμένα από καμβά ζωγραφικής, κίτρινα, πορτοκαλί ακόμα και κόκκινα. Χαρείτε την ηρεμία των τελευταίων φθινοπωρινών εβδομάδων, τη μυρωδιά της γης μετά τα πρωτοβρόχια και απολαύστε τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου σε καταλύματα κρυμμένα μέσα στη φύση.

Πολυτέλεια και φύση σε αρμονία

UNSPLASH

Ξεκινάμε από έναν προορισμό αρκετά κοντά στην Αττική και πιο συγκεκριμένα λίγα λεπτά μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα σαββατοκύριακο δίπλα στη φύση αλλά χωρίς να στερηθείτε άνεσης και πολυτέλειας, τότε ένα eco resort είναι αυτό που χρειάζεστε. Επιλέξτε να μείνετε σε ένα από τα 39 ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται διάσπαρτα σε τεράστια έκταση γεμάτη έλατα και χαρείτε την ηρεμία και την αρμονία της φύσης, απολαμβάνοντας επίσης πολυτελής υπηρεσίες και στη θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα του resort.

Τροχόσπιτο airstream για να ζήσετε το nomad dream

UNSPLASH

Στην εξίσου κοντινή από την Αθήνα Κάτω Παύλιανη, βρίσκεται ένα ξεχωριστό κτήμα με πολλές και διαφορετικές επιλογές για διαμονή στη φύση. Τα σπιτάκια που μπορείτε να νοικιάσετε, θυμίζουν ορεινό ράντσο στη Βόρεια Αμερική. Εδώ, βρίσκονται τρία Cottages, το Huck, το Becky και το Country House. Ο country χαρακτήρας πρωταγωνιστεί παντού και ο επισκέπτης αισθάνεται πρωταγωνιστής σε ταινία γουέστερν. Θέλετε μια κλασική ξύλινη αγροικία, θα τη βρείτε εκεί. Θέλετε ένα αμερικάνικο airstream τροχόσπιτο από αυτά που βλέπουμε πλέον μόνο στις ταινίες; Ε, θα το βρείτε εκεί. Το απόλυτο τροχόσπιτο της rock-star Americana αισθητικής, αντικείμενο πόθου για συλλέκτες και aficionados και το σύμβολο ελεύθερης ζωής μέσα στη φύση. Οι επιλογές σε ξεχωριστές διαμονές είναι αρκετές, αλλά πρέπει να κλείσετε πολύ νωρίτερα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Διαμονή σε βαγόνι τρένου

UNSPLASH

Αν είστε από αυτούς που αναζητούν συνεχώς διαφορετικούς και περίεργους προορισμούς και καταλύματα για τις αποδράσεις τους, τότε αναζητήστε το παλιό βαγόνι που έγινε εξοχική κατοικία, στο Λευκοχώρι, 39 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το μέρος στο οποίο βρίσκεται αυτή η ξεχωριστή κατοικία, είναι ένα τεράστιο ράντσο, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να δίνει τη αίσθηση ταινίας γουέστερν.

Θέα.. λίμνη

UNSPLASH

Αν επιθυμείτε να βρεθείτε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά με θέα λίμνη, τότε αναζητήστε διαμονή σε ξενώνα στη λίμνη Κερκίνη.

Διαμονή παρέα με άλογα

UNSPLASH

Αν είστε λάτρεις των ίππων, στο Λιτόχωρο, μέσα σε ένα κτήμα όπου λειτουργεί ιππικός όμιλος, έχετε τη δυνατότητα να μείνετε σε ένα από τα δυο διαθέσιμα ξύλινα σπιτάκια, στη φύση και μακριά από τη φασαρία της πόλης. Η διαμονή σας εδώ μπορεί να συνδυαστεί και με ιππασία στους πρόποδες του Ολύμπου.

Το καταφύγιο που είναι σαλέ

Ιδανικό για μεγάλες παρέες αλλά και οικογένειες καθώς είναι ένας ενιαίος χώρος με διαφορετικά δωματιάκια και πατώματα που προσφέρονται για ιδία χρήση χωρίς να μοιράζεται με άλλα άτομα διαφορετικής κράτησης. Βρίσκεται σε ένα καταπράσινο διάσελο σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, μόλις 50 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 200 από την Αθήνα. Σε διπλανό πέτρινο κτήριο, θα βρείτε σνακ και μπαρ για ζεστά και κρύα ροφήματα ενώ οι ιδιοκτήτες, προσφέρουν και δραστηριότητες δράσης και περιπέτειας στη φύση και τα παρθένα δάση της περιοχής.

Διαμονή με αέρα Φινλανδίας

Στη Μυρίκη, λίγο έξω από το Καρπενήσι, βρίσκεται ένα ακόμα εξαιρετικό κατάλυμα με ξύλινα σπιτάκια που όμως θυμίζουν πολύ τις ξύλινες μικρές αγροικίες των Φινλανδών. Αποτελείται από 6 φινλανδικά ξύλινα αυτόνομα chalet με δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 ατόμων και η διαμονή εκεί, θα σας κάνει να αιθανθείτε πως βρίσκεστε πραγματικά στη Φινλανδία.

Διαμονή στο “χωριό”

Στo Βέρμιο, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια, βρίσκεται ένα ξύλινο ιδιωτικό χωριό μέσα στο δάσος και τα πλατάνια. Μοιάζει πολύ με παραδοσιακό οικισμό, χωρίς όμως να του λείπουν όλες οι ανέσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος ταξιδιώτης. Επιλέξτε ανάμεσα στις 6 ξύλινες κατοικίες των 5 ατόμων ενώ αν είστε μεγάλη παρέα, εδώ θα βρείτε και μια ξύλινη κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Η θέα του αλπικού τοπίου και η ηρεμία θα σας χαρίσει ένα ξεχωριστό και ξεκούραστο σαββατοκύριακο.

Διαμονή σε δεντρόσπιτο

Αν υπάρχει ένα κατάλυμα που είναι πραγματικά ένα με τη φύση, αυτό είναι το δεντρόσπιτο, λίγο πιο έξω από την Αμαλιάδα. Ένα εντελώς ξεχωριστό κατάλυμα, σχεδιασμένο για τους λάτρεις της φύσης, της περιπέτειας αλλά και του παραμυθιού. Και αυτό γιατί όντως, το συγκεκριμένο δεντρόσπιτο μοιάζει να έχει βγει από τα παραμύθια και σου δίνει την αίσθηση πως φτάνοντας εκεί, θα σε υποδεχτούν ήρωες της Disney. Μια ξεχωριστή εμπειρία ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα