Εκτός Εργατικών και επίσημα ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Διαβάζεται σε 2'
Εκτός Εργατικών και επίσημα ο Τζέρεμι Κόρμπιν

O Tζέρεμι Κόρμπιν είναι πια εκτός Εργατικών. Οι επίσημες ανακοινώσεις ήρθαν την Παρασκευή.

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά ο Τζέρεμι Κόρμπιν τέθηκε εκτός του κόμματος των Εργατικών την Παρασκευή.

O άλλοτε ηγέτης του κόμματος δεν θα είναι υποψήφιος των Εργατικών στην περιφέρειά του για πρώτη φορά μετά το 1983 αφού ο Κιρ Στάρμερ τον απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια.

Οι δύο πλευρές έτσι και αλλιώς βρίσκονταν μία ανάσα από το οριστικό διαζύγιο. Ο Στάρμερ θεωρεί τον Κόρμπιν υπερβολικά αριστερό και δεν ασπάζεται μία σειρά απόψεών του όπως αυτές για το Παλαιστινιακό.

Ο Κόρμπιν, άλλωστε, έχει κατηγορηθεί ακόμα και για αντισημιτισμό για τη σφοδρή κριτική που ασκεί στο κράτος του Ισραήλ.

Είναι πάντως σαφές-και ο βετεράνος Αγγλος πολιτικός έσπευσε να ανακοινώσει-ότι θα κατέλθει στιες εκλογές της 4ης Ιουλίου ως ανεξάρτητος.

“Θα είμαι η φωνή μας για ισότητα, δημοκρατία και ειρήνη” τόνισε ο Κόρμπιν σε μήνυμά του στα social media.

“Θέλω τα πολιτικά μας κόμματα να είναι δημοκρατικά, αλλά τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Ίσλινγκτον Νορθ στερήθηκαν το δικαίωμα να επιλέξουν υποψήφιο”, ανέφερε επίσης ο Κόρμπιν.

“Ως εκ τούτου οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε, δεν θα το ανεχτούμε αυτό άλλο. Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι’αυτόν τον λόγο θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος για τους ανθρώπους του Ίσλινγκτον Νορθ”, σημείωσε, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να είναι “μια ανεξάρτητη φωνή για την ισότητα, τη δημοκρατία και την ειρήνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα