Νέα Αριστερά: Προκλητική και προσβλητική η δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά EUROKINISSI

Προκλητική χαρακτηρίζει την τοποθέτηση Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της.

“Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδίδεται σε μια εξοφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης. Αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία” σχολιάζει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Νέα Αριστερά.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα στον τύπο, ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) που νομοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 παραμένει ουσιαστικά χωρίς σιδηροδρομικούς διερευνητές.

Ο πρώτος και μοναδικός σιδηροδρομικός διερευνητής μετατάχτηκε μόλις προ ολίγων ημερών χωρις να έχει τα απαιτούμενα προσόντα και εμπειρία καθώς είναι ηλεκτρολόγος απόφοιτος Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης!

Το πόρισμα που είχε υποσχεθεί ο κύριος Σταϊκούρας φυσικά και δεν υπάρχει.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν δρομολογήθηκε η στελέχωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ με σιδηροδρομικούς διερευνητές;

Το ερώτημα είναι, μάλλον, ρητορικό.

Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντι για διερεύνηση έχουμε συγκάλυψη. Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες από την εξεταστική επιτροπή, με κυβερνητική επιλογή προστατεύτηκε ο κ. Καραμανλής, με την ανοχή της κυβέρνησης μπήκαν εμπόδια στην έρευνα στο πεδίο της τραγωδίας σε σημείο να αλλοιωθούν έως εξαφάνισης κρίσιμα στοιχεία.

Η σημερινή δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη είναι υποκριτική. Είναι ταυτόχρονα προκλητική και βαθιά προσβλητική απέναντι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν. Απέναντι στις οικογένειές που θρηνούν και ζητούν απαντήσεις.

Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται πως τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη, θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την απόδοση της δικαιοσύνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα