ΒΑΣΕΙΣ 2021

, ,       ,      . 1 2021 (EUROKINISSI / )

Τσίπρας σε εφήβους βουλευτές: Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εφήβων βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Υποψήφια των Πανελληνίων

Μείωση εισακτέων: Η πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και τα "κακά" σχολεία

Πώς η μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστημία θα συμβάλλει στον περαιτέρω διαχωρισμό των μαθητών και γιατί προκύπτουν σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Αποτελέσματα βάσεων 2021

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Στα πανεπιστήμια πετάει το μπαλάκι η κυβέρνηση

Ο Γιάννης Οικονόμου υπερασπίστηκε ως μεταρρύθμιση την ΕΒΕ, αλλά παραδέχθηκε αρρυθμίες τις οποίες απέδωσε στα ίδια τα ΑΕΙ, που θα αναλάβουν και να τις “διορθώσουν”.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως στη Βουλή

H πολιτική Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία και ο αποκλεισμός των "μη προνομιούχων"

Γιατί ο τρόπος που πολιτεύονται Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως στο χώρο της εκπαίδευσης προσφέρει ζωτικό χώρο στην ιδιωτική παιδεία και δικαιώνει τα συμπεράσματα του Μπράνκο Μιλάνοβιτς στο τελευταίο βιβλίο του περί διαιώνισης της ισχύος της παγκόσμιας ελίτ.

Βάσεις 2021

Νέα Δημοκρατία: Διαψεύδει τους "μηδέν εισακτέους" στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά τους επιτυχόντες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Κεραμέως: "Σήμερα έσπασε κάθε κοντέρ αναισθησίας και αλαζονείας"

Τα βέλη του προς την υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως

Βάσεις 2021: Αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών και μείωση τμημάτων με ευθύνη Μητσοτάκη - Κεραμέως

Ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στ. Στρατηγάκης εξηγεί στο NEWS 24/7 πως το σύστημα Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής απέτυχε, ενώ "τα φετινά αποτελέσματα θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις" δηλαδή αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρώτη στην Ιατρική Πατρών η Νάσια Σουβαλιώτη: "Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν"

Πρώτη στην Ιατρική Πατρών η Νάσια Σουβαλιώτη: "Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν"

Οι κόποι της Νάσιας Σουβαλιώτη από την Πάτρα ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω αφού κατάφερε να περάσει πρώτη στην Ιατρική σχολή Πατρών. Τι δήλωσε η ίδια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας στο Προεδρικό Μέγαρο

Στην Ιατρική Πατρών ο Δημήτρης Καρακώστας - Είχε χάσει τους γονείς του από κορονοϊό

Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε 18.685 μόρια και πέρασε στην Ιατρική Πατρών. Η ιστορία του είχε γίνει γνωστή πριν από λίγους μήνες, όταν έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό.

O γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων

"Συγχαρητήρια σε όλους για το δύσκολο αγώνα - Θα είμαστε δίπλα σας ενάντια στην πολιτική που ορθώνει εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή" ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.