DEBATE στο NEWS247: Μαρία Σπυράκη VS Εύα Καϊλή

DEBATE στο NEWS247: Μαρία Σπυράκη VS Εύα Καϊλή

Το δεύτερο διαδικτυακό debate στο WEB TV του NEWS247 φέρνει αντιμέτωπα τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Η Μαρία Σπυράκη της ΝΔ και η Εύα Καϊλή του ΠΑΣΟΚ δίνουν απαντήσεις στον Έλληνα ψηφοφόρο, προτάσσουν τις διαφορές τους και ομολογούν τι χάσανε αλλά και τι κερδίσανε από τη συνεργασία τους

Συνεντεύξεις, κείμενα: Μίκα Κοντορούση, Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης

Visual Editor: Βασίλης Ασημακόπουλος

Η απερχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ έφερε κάτι πρωτόγνωρο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τα δύο κυρίαρχα και παραδοσιακά αντίπαλα κόμματα της Μεταπολίτευσης, αναγκάστηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν για πρώτη φορά στη διακυβέρνηση της χώρας.

Προεκλογικά, όμως, το σκηνικό αλλάζει και η πόλωση επανέρχεται με τους μέχρι πρότινος κυβερνητικούς εταίρους να “οχυρώνονται” σε αντίπαλα στρατόπεδα για να διεκδικήσουν την ψήφο του Έλληνα πολίτη.

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου, η Μαρία Σπυράκη και η Εύα Καϊλή, οι δύο ευρωβουλευτίνες που “επιστρατεύτηκαν” προεκλογικά ως εκπρόσωποι Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κάθονται απέναντι στο “τραπέζι” του WEB TV του NEWS247 , για να καταστήσουν σαφές τι χωρίζει και τι ενώνει τα δύο κόμματα.

Πού διαφέρει η ψήφος στη ΝΔ από την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, όταν έχει προηγηθεί συγκυβέρνηση;

Τι κερδίσανε και τι χάσανε από τη συνεργασία τους στη διακυβέρνηση της χώρας;

Γιατί ένας άνεργος να επιλέξει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και όχι κάποιο άλλο κόμμα που υπόσχεται αλλαγή;

Στο βίντεο οι δύο εκπρόσωποι έχουν μόνο 50 δευτερόλεπτα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα του NEWS247, να διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους και να αποσαφηνίσουν τις θέσεις και τις προθέσεις τους.

Τόσο η κα Μαρία Σπυράκη όσο και η κα Εύα Καϊλή διεκδικούν για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα πρωτεία στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τονίζουν πως η συγκυβέρνηση δεν ταυτίζει τους δύο διαχρονικά πολιτικούς αντιπάλους.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προσάπτει στη ΝΔ την απουσία “κοινωνικών προσήμων και αντανακλαστικών” και περιγράφει μία Δεξιά που “δεν έχει αποβάλλει οριστικά τα αντιδραστικά ένστικτά της, βλέπε Μπαλτάκους”, ενώ κάνει λόγο για “εμπνευστές της αντιμεταρρύθμισης των ΑΕΙ”, “ακυρωτές της διαφάνειας” και “φοβικά σύνδρομα για το μεταναστευτικό”. Καλεί τον άνεργο πολίτη να ψηφίσει ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, που παρόλα αυτά “έχει δείξει ότι μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι” και υπενθυμίζει ότι “έρχεται ένα πρόγραμμα από την Ε.Ε. για 315 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις”.

Δείτε ακόμα, το πρώτο debate του NEWS247: Γεωργιάδης VS Στρατούλης

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει για λόγο για αγκυλώσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν επέτρεψαν στη ΝΔ να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμά της για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ξεκινώντας από το Δημόσιο Τομέα, με βάση μία φιλελεύθερη προσέγγιση για την πορεία της οικονομίας. Χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ “συμπληρωματική δύναμη στην Κυβέρνηση” και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ τονίζοντας πως:”Εμείς δεν λέμε ότι θα οδηγήσουμε τη χώρα στη Wonderland ούτε ότι θα φτιάξουμε μια χώρα Disnayland. Εμείς λέμε ότι θα φτιάξουμε μια κανονική χώρα, που θα μπορεί να δανείζεται, να επουλώνει τις πληγές της και να συνεχίζει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα