17χρονη πιλότος πέταξε στην παρέλαση στην Κρήτη: “Έλληνες, ψηλά το κεφάλι”

17χρονη πιλότος πέταξε στην παρέλαση στην Κρήτη: “Έλληνες, ψηλά το κεφάλι”

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Μαρία Γιατράκη έκανε πτήση με αεροπλάνο DA-40 (diamond) και συγκίνησε τους πάντες!

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Μαρία Γιατράκη, με δική της πρωτοβουλία σε ένδειξη τιμής και μνήμης πραγματοποίησε πτήση με αεροπλάνο DA-40 (diamond) πάνω από τις Γούρνες και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Η Μαρία διέσχυσε τους αιθέρες τη στιγμή που πέρασε η σημαία του σχολείου της αλλά και των άλλων παιδιών.

“‘Έλληνες, το κεφάλι ψηλά!”, ήταν το μήνυμά της.

Έχει λάβει το ερασιτεχνικό δίπλωμα για μονοκινητήρια αεροσκάφη και στόχος της είναι να πάρει και το επαγγελματικό.

Όπως σημείωσε η Μαρία Γιατράκη μιλώντας στο neakriti.gr “έχει ξαναγίνει και ήθελα να το ζήσω και πάλι και να τιμήσω τους πεσόντες της 25ης Μαρτίου, μια και αποφοιτώ φέτος ήθελα να είναι σαν τελευταίος χαιρετισμός”.

“Είμαι ενθουσιασμένη και νιώθω χαρά και υπερηφάνεια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους Έλληνες είναι το κεφάλι ψηλά, αισιοδοξία, κι αυτοί που πολέμησαν είχαν θάρρος.Θα πρέπει να βάζουμε στόχους και να έχουμε όνειρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία που έκανε την πρώτη της πτήση, εντελώς μόνη, στα 16 της, όταν και το επιτρέπει η νομοθεσία.

 

Τα επόμενα σχέδια της 17χρονης είναι να συνεχίσει μετά το σχολείο να συνεχίσει και επαγγελματικά να πιλοτάρει αεροσκάφη, αλλά και να διαγωνιστεί στις Πανελλαδικές με στόχο τις μουσικές σπουδές.

Παίζει τουλάχιστον 8 όργανα!

Εξάλλου όπως έχει γράψει και στο παρελθόν το neakriti.gr  η Κρητικιά έχει πολλά ακόμα ταλέντα αφού ξεκίνησε να ασχολείται με το μπουζούκι με δάσκαλο τον πατέρα της που είναι επαγγελματίας μουσικός, στην Τετάρτη δημοτικού. Παίζει μπουζούκι, βιολί, όμποε, ντραμς, κιθάρα, βιολεντσέλο, κάνει μαθήματα πιάνου και ζήτησε να μάθει και άρπα.

Πέρα από τα αεροσκάφη η μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική και φαίνεται ότι η 17χρονη θα μας απασχολήσει και στο μέλλον με το χαρίσματά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα