Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Έπεσε από τα 14.000 πόδια, χάλασε το αλεξίπτωτο του και σώθηκε

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Έπεσε από τα 14.000 πόδια, χάλασε το αλεξίπτωτο του και σώθηκε
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ο Γκάι, από την Αυστραλία, θέλησε να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια με έναν περιπετειώδη τρόπο. Και είχε Άγιο (Vid)

Δικαιολογημένα ο Μπραντ Γκάι αισθάνεται ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου, καθώς σε ελεύθερη πτώση στα 14.000 πόδια βρέθηκε ξαφνικά χωρίς αλεξίπτωτο και επέζησε πέφτοντας σε μια μικρή λίμνη.

Ο Γκάι, από την Αυστραλία, θέλησε να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια με έναν περιπετειώδη τρόπο, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το ακραίο άθλημα της πτώσης με αλεξίπτωτο. Μαζί του βρισκόταν ως συνοδός, επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του 4.876 επιτυχημένες πτώσεις. Οι δύο άνδρες πήδηξαν από το αεροπλάνο και όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, με τα επίπεδα αδρεναλίνης να «χτυπούν κόκκινο». Ωστόσο, την ίδια στιγμή που το αλεξίπτωτο άνοιξε, σχίστηκε, προκαλώντας πανικό στον κ. Γκάι και τον εκπαιδευτή του.

«Ταρακουνιόμασταν τόσο πολύ, που ήταν σαν να βρισκόμασταν μέσα σε μηχανή μπλέντερ. Στριφογυρίζαμε κυκλικά πολύ γρήγορα» εξομολογείται ο κ. Γκάι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Herald Sun, στην οποία μίλησε για πρώτη φορά μετά την περιπέτειά του.

Στο έδαφος βρισκόταν οι συγγενείς και ο σύντροφος του, που έβλεπαν με κομμένη την ανάσα την ελεύθερη πτώση, όταν συνειδητοποίησαν πως το αλεξίπτωτο είχε ανοίξει, αλλά δεν δούλευε σωστά. Έντρομοι παρακολουθούσαν και οι θαμώνες στο γήπεδο του γκολφ, όπου ήταν ο προορισμένος τόπος προσγείωσης για τους αλεξιπτωτιστές. «Δεν πίστευα ότι κανείς μπορούσε να επιβιώσει από αυτό. Ένα ανθρώπινο σώμα δεν είναι ικανό να το αντέξει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ένας από τους παρευρισκομένους.

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Έπεσε από τα 14.000 πόδια, χάλασε το αλεξίπτωτο του και σώθηκε

Περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που βίωσε, ο κ. Γκάι εξηγεί πως αυτό που κυριαρχούσε στη σκέψη του ήταν ο φόβος πως δεν θα ξαναδεί την οικογένειά του και τον σύντροφό του. «Δεν ένιωθα σαν να έπεφτα στο έδαφος, αλλά πιο πολύ σαν το έδαφος να ερχόταν καταπάνω μου να με χτυπήσει, ότι η γη θα με χτυπούσε» αναφέρει.

Όταν πλέον είχαν φτάσει στο ύψος 500 ποδιών πάνω από το έδαφος, άνοιξε το εφεδρικό αλεξίπτωτο, το οποίο όμως ερχόταν σε επαφή με τα κατεστραμμένα κατάλοιπα του πρώτου σχισμένου αλεξίπτωτου.

Η στιγμή της πρόσκρουσης ήρθε τελικά και οι δύο άνδρες βρέθηκαν στην άκρη μιας λιμνούλας που είχε το γήπεδο του γκολφ.

«Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο χειρότερος πόνος που μπορούσα να φανταστώ. Και μετά σκέφτηκα "Βρίσκομαι στο έδαφος, είμαι ζωντανός!"» αναφέρει ο τυχερός 22χρονος. Ο εκπαιδευτής υπέστη ακόμη πιο σκληρό χτύπημα, καθώς προσγειώθηκε πρώτος.

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Έπεσε από τα 14.000 πόδια, χάλασε το αλεξίπτωτο του και σώθηκε
COPYRIGHT NEWS CORP AUSTRALIA

Ένας παίκτης του γκολφ που βρισκόταν δίπλα στο σημείο προσγείωσης έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στους δύο άνδρες, μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο.

«Όταν το κοιτάω, δεν βλέπω το ατύχημα. Βλέπω μια αχτίδα ελπίδας. Ήμουν μέρος ενός θαύματος και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν κάτι τέτοιο. Σημαίνει πολλά για μένα. Το έκανα για να θυμίζω στον εαυτό μου πως είμαι τυχερός, βρίσκομαι εδώ για κάποιο λόγο και για κάποιον σκοπό» εξομολογείται ο κ. Γκάι.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

The survival tale of thrillseeking Melbourne man Brad Guy

SHARE:

24Media Network