Χριστουγεννιάτικη χειροβομβίδα

Χριστουγεννιάτικη χειροβομβίδα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Στρατιωτικού μουσείου της Σουηδίας να να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την πώληση χριστουγεννιάτικου στολιδιού σε  σχήμα χειροβομβίδας.

Η απόφαση του Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας (Armémuseum)  να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την πώληση χριστουγεννιάτικου στολιδιού σε  σχήμα χειροβομβίδας  έχει προκαλέσει θύελλα επικρίσεων από τους επισκέπτες.

Η Elinor Lindeborg  επισκέπτρια του μουσείου δήλωσε σε δημοσιογράφο της The Local "Απλώς πιστεύω ότι είναι κακόγουστο, ειδικά εάν αναζητάς χρήματα για κοινωφελή σκοπό. Πρόκειται για ένα μουσείο που γεμίζει παιδιά και θα είναι μάλλον δύσκολο να τους εξηγήσει κανείς γιατί κρέμονται χειροβομβίδες από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο", σχολίασε επισκέπτρια του μουσείου στο κανάλι του SVT. "Μπορεί να είναι Μουσείο Στρατού, αλλά θα έπρεπε παρά ταύτα να προωθεί μία οπτική κατά του πολέμου".

H Helena Martinsson επικεφαλής του Μουσείου από την άλλη, δεν φαίνεται να πτοείται και υπερασπίστηκε την επιλογή των υπευθύνων λέγοντας "Μία διακόσμηση σαν κι αυτή στο δέντρο θα κάνει πολλούς ανθρώπους να αντιληφθούν πόσο καλά είναι τα πράγματα στη Σουηδία και ότι αλλού είναι πολύ χειρότερα", υποστήριξε η Ελενα Μάρτινσον στην εφημερίδα Expressen. Μπορεί να προκαλέσει μία εξαιρετική συζήτηση την περίοδο των εορτών.

Η διεύθυνση του μουσείου  ζητά με την καμπάνια της, από την ιστοσελίδα του μουσείου,   να στηρίξουν την οργάνωση Χριστιανική Βοήθεια και το έργο της για την ειρήνη και την αντιμετώπιση της φτώχειας "αγοράζοντας χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ που θυμίζουν ότι υπάρχουν και πιο άτυχοι από εμάς αυτές τις γιορτές". Μάλλον εννοεί αυτούς που σκοτώνουν και τραυματίζουν οι χειροβομβίδες, μεταξύ άλλων.

SHARE:

24Media Network