Σαλέ στο χείλος του γκρεμού

Σαλέ στο χείλος του γκρεμού
© FRANCESCO MATTUZZI /SOLENT

Η οροσειρά του Mont Blanc στην Ιταλία φιλοξενεί το πιο σύγχρονο και παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα στους απανταχού ορειβάτες. Δείτε εκπληκτικές εικόνες (Pics)

Την ξεχωριστή ευκαιρία να παραμείνουν σε ένα διαφορετικό σαλέ θα έχουν οι ορειβάτες που θα επισκεφτούν το όρος "Mont Blanc" στην Ιταλία. Η εκπληκτική καμπίνα προσφέρει στους επισκέπτες της το ιδανικό μέρος, για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την μαγευτική θέα του τοπίου.

Η πρωτοποριακή αυτή καλύβα που τοποθετήθηκε με την βοήθεια ελικοπτέρου 2.835 μέτρα πάνω στο βραχώδες όρος, χαρακτηρίστηκε από τους σχεδιαστές της ως "ένας νέος τρόπος να ζεις στα βουνά".

Σαλέ στο χείλος του γκρεμού
© LEAP/SOLENT

Το φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα περιέχει 12 κρεβάτια, ένα σαλόνι, κουζίνα και τουαλέτα και τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.

Έτσι, οι ορειβάτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τον ύπνο τους στο κλιματιζόμενο χώρο, ενώ το μεγάλο παράθυρο στο τέλος της κατασκευής θα τους προσφέρει μία πανοραμική θέα στα χιονισμένα βουνά .

Σαλέ στο χείλος του γκρεμού
© LEAP/SOLENT

Το έργο που κόστισε περίπου 251.000 ευρώ, κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην καταστρέψει το εξωπραγματικό περιβάλλον, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσυρθεί και πάλι με ελικόπτερο.

Σαλέ στο χείλος του γκρεμού
© FRANCESCO MATTUZZI /SOLENT

Η κατασκευή σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να αντέχει στις ακραίες πιέσεις ενός τόσο μεγάλου υψομέτρου. Παράλληλα, το εσωτερικό του φινίρισμα από ξύλο σημύδας θυμίζει αρκετά τις παραδοσιακές καλύβες των Άλπεων .

SHARE: