Η μαριχουάνα και η ζάλη των Ισπανών αστυνομικών

Η μαριχουάνα και η ζάλη των Ισπανών αστυνομικών

Το πρόβλημα συναντάται ιδίως στις αγροτικές περιοχές, όπου τα αστυνομικά τμήματα είναι πολύ πιο στενάχωρα. Το καλοκαίρι αποτελεί συχνό φαινόμενο η ανακάλυψη πολλών παράνομων φυτειών σε αγροτικές εκτάσεις και οι αρχές υποχρεώνονται να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες δενδρυλλίων

H μυρωδιά της μαριχουάνας είναι τόσο έντονη που έχουμε την εντύπωση «ότι καπνίσαμε κάτι το παράνομο» διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί σε πολυάριθμα αστυνομικά τμήματα της Ισπανίας, ενώ καταγγέλλουν τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στα κτίρια τους.

«Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Καταλονίας, αυτήν την εποχή του χρόνου» λόγω των ποσοτήτων που κατάσχονται, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου ενός συνδικάτου της αστυνομίας της Καταλονίας (βορειοανατολικά), ο Χοσέπ Μικουέλ Μιλάχρος.

Το πρόβλημα συναντάται ιδίως στις αγροτικές περιοχές, όπου τα αστυνομικά τμήματα είναι πολύ πιο στενάχωρα. Το καλοκαίρι αποτελεί συχνό φαινόμενο η ανακάλυψη πολλών παράνομων φυτειών σε αγροτικές εκτάσεις και οι αρχές υποχρεώονται να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες δενδρυλλίων.

Στο Ολότ (βορειοανατολικά) για παράδειγμα, μία κοινότητα 34.000 κατοίκων, η αστυνομία έχει «αποθηκεύσει αυτή τη στιγμή 300 με 400 δενδρύλλια μαριχαουάνας σε ένα εσωτερικό γκαράζ» υπογραμμίζει ο Μιλάγρος.

«Σε άλλα τμήματα, (η κάνναβη) διατηρείται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης ή ακόμα και σε γραφεία» καθώς οι αστυνομικοί αναμένουν την απόφαση των δικαστικών αρχών για να την καταστρέψουν. Αυτές οι καταστάσεις διαρκούν ακόμα και 30 ημέρες, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου.

Η μυρωδιά είναι τόσο έντονη που οι αστυνομικοί «έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται υπό την επήρεια (του ναρκωτικού), σα να έχουν καπνίσει κάποια παράνομη ουσία» επισήμανε ο συνδικαλιστής.

«Η μυρωδιά είναι πραγματικά αβάστακτη» διαμαρτυρήθηκε ο ίδιο.

«Υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που χρειάστηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού να ολοκληρώσουν τη βάρδιά τους, καθώς είχαν έντονους πονοκεφάλους και ναυτίες» συνέχισε.

«Φανταστείτε την εικόνα που αυτό δίνει, όταν οι πολίτες έρχονται για παράδειγμα να καταγγείλουν μια ληστεία και έρχονται αντιμέτωποι με αυτή τη δυσωδία!».

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, ο Μιλάχρος ζητά την αποθήκευση των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια ερμητικά κλειστά, που θα βρίσκονται στο εξωτερικό των αστυνομικών τμημάτων.

SHARE:

24Media Network