Ιταλός χτύπησε στο κεφάλι και ξύπνησε Γάλλος

Ιταλός χτύπησε στο κεφάλι και ξύπνησε Γάλλος

Ένας Ιταλός υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και από τότε που ξύπνησε είναι ένας άλλος, μιλά και συμπεριφέρεται σαν Γάλλος

Ένα απίστευτο ιατρικό περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 50χρονο Ιταλό, ο οποίος χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και όταν ξύπνησε ήταν Γάλλος, περιγράφει μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Παρόλο, που ο 50χρονος δεν είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τον γαλλικό πολιτισμό, τώρα λατρεύει τα γαλλικά φιλμ, τα γαλλικά βιβλία και το γαλλικό φαγητό.

Στην έρευνα του πανεπιστημίου αναφέρεται πως το μόνο κοινό που είχε ο ασθενής με τα αρχικά JC με τη Γαλλία ήταν ότι έβγαινε με μια Γαλλίδα, όταν ήταν 20 ετών, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες κάτι τέτοιο δεν δικαιολογεί τη μεταμόρφωσή του.

Εν τω μεταξύ, αν και είχε κάνει μαθήματα γαλλικών όσο ήταν μαθητής δεν τα είχε χρησιμοποιήσει για δεκαετίες, με αποτέλεσμα να είναι παράξενο το γεγονός ότι μιλά τη γλώσσα τόσο καλά. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως μιλά με μια υπερβολική προφορά σαν ήρωας-καρικατούρα από κινηματογραφική ταινία του γαλλικού κινηματογράφου.

Παράλληλα, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ μιλά και συμπεριφέρεται σαν Γάλλος, συνεχίζει να γράφει μόνο στα ιταλικά.

Την ίδια στιγμή, ο JC εμφανίζει και άλλες διαταραχές, όπως παραισθήσεις και διαταραχές στον ύπνο, όπως και μια ανεξήγητη ευφορία που τον κάνει κάθε πρωί να ανοίγει το παράθυρό του και να φωνάζει "bonjour" στον κόσμο. Εν, τω μεταξύ δεν δείχνει να ενοχλείται όταν οι οικείοι του δεν τον καταλαβαίνουν όταν τους μιλά γαλλικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για ένα σπάνιο, αλλά όχι μοναδικό ιατρικό φαινόμενο, που ονομάζεται "compulsive foreign language syndrome". Σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 60 άνθρωποι που πάσχουν απ' αυτό και όλα τα περιστατικά έχουν καταγραφεί μετά από χτύπημα στο κεφάλι. 

(ΠΗΓΗ: Independent)

SHARE:

24Media Network