Και σε κούκλα πλέον ο Edward Snowden

Και σε κούκλα πλέον ο Edward Snowden

Κάθε παιδί θα μπορεί να έχει μια κούκλα Snowden, ενώ την ίδια στιγμή εξελέγη τιμητικά πρύτανης στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

Ο Edward Snowden γίνεται παιδικός ήρωας καθώς έγινε κούκλα. Η κούκλα πωλείται για 99 δολάρια και κατασκευάζεται έπειτα από παραγγελία, ενώ μόλις για 60 δολάρια μπορεί κάποιος να πάρει μόνο το κεφάλι του Σνόουντεν, για να το κολλήσει σε κάποια κούκλα που ήδη έχει

Στην «πλαστική» εκδοχή του, το πρώην στέλεχος της NSA, έχει ύψος 30 εκατοστά και στα χέρια του βρίσκεται- όπως πάντα- ένα laptop, ενώ σύντροφός του είναι ο Τζούλιαν Ασανζ, ο ιδρυτής του Wikileaks. Ακόμη και ως κούκλα, όμως, ο Σνόουντεν κάνει «πράξεις» αυτοθυσίας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2012.

Και σε κούκλα πλέον ο Edward Snowden

Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης εξελέγη τιμητικά ο Σνόουντεν

Ο  Έντουαρντ Σνόουντεν εξελέγη στην καθαρά τιμητική θέση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Σκωτίας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε αποδεχθεί την πρόσκληση ομάδας φοιτητών να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, και προτιμήθηκε έναντι του Σκωτσέζου πρώην πρωταθλητή της ποδηλασίας Γκρέιαμ Ομπρί, του συγγραφέα Άλαν Μπίσετ και του κληρικού Κέλβιν Χολντσγουόρθ.

Το πανεπιστήμιο εξήγησε, κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ότι ο βασικός ρόλος του πρύτανη είναι να «εκπροσωπεί τα συμφέροντα των φοιτητών» και ότι «η επιλογή του πρύτανη επαφίεται εξ ολοκλήρου στους φοιτητές».

Πηγή: news.cnet.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Edward Snowden Action Figure

SHARE:

24Media Network