Με την Πανσέληνο του Λύκου αρχίζει το 2018

The Supermoon rises above Whitby Abbey in Whitby, north east England, Sunday Dec. 3, 2017. The Dec. 3 full moon will be the first of three consecutive supermoons. (Danny Lawson/PA via AP)
The Supermoon rises above Whitby Abbey in Whitby, north east England, Sunday Dec. 3, 2017. The Dec. 3 full moon will be the first of three consecutive supermoons. (Danny Lawson/PA via AP) AP

Η δεύτερη της τριλογίας των υπερ-πανσέληνων, θα σημειωθεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Το πρώτο supermoon του 2018 θα φωτίσει τον ουρανό την πρώτη βραδιά του νέου έτους. Η Πανσέληνος του Λύκου, όπως ονομάζεται από την NASA, είναι το δεύτερο supermoon σε σύνολο τριών, τα οποία γίνονται ορατά κατά το πέρασμά τους από το πιο κοντινό σημείο στην Γη.

Η υπερ-πανσέληνοι πραγματοποιούνται όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο της ελλειπτικής τροχιάς του γύρω από τη Γη, είναι δηλαδή περίπου 50.000 χιλιόμετρα πιο κοντά σε μας από ό,τι όταν είναι στο απόγειο. Αυτός είναι ο λόγος που οι πανσέληνοι του περιγείου είναι περίπου 14% μεγαλύτερες και 30% φωτεινότερες από τις υπόλοιπες.

"Τα supermoons είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους να αρχίσουν να κοιτάζουν το φεγγάρι, όχι μόνο για μία φορά αλλά σε κάθε ευκαιρία" δήλωσε ο Νόα Πέτρο, ερευνητής της NASA.

"Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν χρειάζονται κανένα εξειδικευμένο εξοπλισμό για να δουν την υπερ-πανσέληνο, ωστόσο όσοι θέλουν να απαθανατίσουν τον δορυφόρο μας μεγαλύτερο και φωτεινότερο, πρέπει να επιλέξουν κάτι πιο εξελιγμένο από ένα smartphone", επεσήμανε ο αστροφυσικός Νιλ ΝτεΓκρας Τάισον.

Το πρώτο supermoon της τριλογίας, γνωστό ως Ολόγιομο Παγωμένο Φεγγάρι, σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και το τελευταίο θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου και θα είναι ξεχωριστό, καθώς θα υπάρχει και ολική σεληνιακή έκλειψη, ορατή από τη δυτική βόρεια Αμερική μέχρι την ανατολική Ασία.

(Πηγή: Russia Today, φωτό: Danny Lawson/PA via AP))

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάρτε θέση για να απολαύσετε την μοναδική 'σούπερ' πανσέληνο του 2017

SHARE:

24Media Network