Δέκα μέρη στη Γη που θα μπορούσαν να είναι οι “πύλες της Κολάσεως”

Δέκα μέρη στη Γη που θα μπορούσαν να είναι οι “πύλες της Κολάσεως”
Ο κρατήρας Νταρβάζα στο Τουρκμενιστάν 123rf

Άλλα έργα της φύσης και άλλα του ανθρώπου, βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, προκαλούν δέος και εγείρουν την φαντασία. Απολαύστε τα.

Θα μπορούσαν να είναι δημιουργήματα photoshop αλλά είναι πραγματικά, άλλα έργα της φύσης και άλλα του ανθρώπου. Βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας και το σίγουρο είναι ότι προκαλούν, μεταξύ πολλών άλλων, δέος. Μέρη που εγείρουν την φαντασία και θα μπορούσαν να κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως οι “πύλες της Κολάσεως”, που οδηγούν στον Κάτω Κόσμο.

Απολαύστε τα:

1. Νταρβάζα, Τουρκμενιστάν

Αυτός ο κρατήρας φυσικού αερίου δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Αποκαλείται “Πύλες της Κολάσεως” και η φωτιά του καίει ασταμάτητα από το 1971. Κατά την διάτρηση του εδάφους, η επιφάνεια κατέρρευσε και το φυσικό αέριο άρχισε να βγαίνει. Προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο κακό στους ντόπιους, του έβαλαν φωτιά, η οποία περίμεναν ότι θα σταματούσε μετά από μία-δύο μέρες. Οι υπολογισμοί τους όμως αποδείχτηκαν λανθασμένοι, αφού η φωτιά καίει μέχρι σήμερα, με τις φλόγες να φτάνουν μερικές φορές μέχρι και το ένα μέτρο ύψος. Η διάμετρος του κρατήρα είναι σχεδόν 61 μέτρα και το βάθος του 20 μέτρα.

2. Μεγάλη Τρύπα, Κίμπερλι Νότιας Αφρικής

Η Μεγάλη Τρύπα στο Κίμπερλι της Νότιας Αφρικής 123rf

 

Η Μεγάλη Τρύπα είναι ένα τεράστιο εγκαταλελειμμένο ορυχείο στην πόλη Κίμπερλι.  Είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά αυτή η τρύπα σκάφτηκε και μάλιστα χωρίς εξοπλισμό στην προσπάθεια να βρεθούν διαμάντια. Να σημειωθεί ότι από εκεί εξορύχθηκε το διάσημο διαμάντι De Beers των 428,5 καρατίων.

3. Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ Καραϊβικής

Η τεράστια αυτή θαλάσσια τρύπα με διάμετρο 305 μέτρα και βάθος περίπου 122 μέτρα σχηματίστηκε φυσικά. Προσελκύει αρκετούς δύτες λόγω του μυστηρίου της αλλά πολλοί εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους. Η τρύπα έχει και ανεπίσημο όνομα, το “νεκροταφείο των δυτών”.  Το μεγάλο βάθος της είναι κατάλληλο μόνο για πολύ έμπειρους δύτες. Υπάρχουν, ωστόσο και πολλοί άπειροι, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να αξιολογήσουν σωστά τις ικανότητές τους, με επακόλουθο το τραγικό τέλος τους.

4.  Ο Ανεστραμμένος Πύργος των Μασόνων, Πορτογαλία

Πρόκειται για έναν μυστηριωδώς καλά κατασκευασμένο πύργο στις αρχές του περασμένου αιώνα στην πόλη Σίντρα. Παραπέμπει στην μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Η σπειροειδής σκάλα  που περιβάλλει το πηγάδι συμβολίζει τους κύκλους του παράδεισου ή της κόλασης, ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε. Πριν από καιρό στον συγκεκριμένο  χώρο οι μασόνοι έκαναν τις τελετές τους. Το βάθος της κατασκευής “κόβει την ανάσα”, καθώς ισοδυναμεί με ένα κτίριο 10 ορόφων.

5. Υπερχειλιστής σε δεξαμενή φράγματος, Βόρεια Καλιφόρνια

Η μεγαλύτερη τεχνητή τρύπα παγκοσμίως βρίσκεται στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο υπερχειλιστής είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός, με τόνους νερού να πέφτουν μέσα του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πρόκειται για κατασκευή ηλικίας 50 ετών, η οποία προκαλεί έντονα συναισθήματα στους τουρίστες από όλο τον κόσμο που σπεύδουν να την δουν από κοντά.

6. Ερ Γουάνγκ Ντονγκ, Κίνα

Μια ομάδα σπηλαιολόγων ανακάλυψε τυχαία το σύστημα σπηλαίων είναι τόσο τεράστιο, που έχει το δικό του οικοσύστημα. Μπορείς να “βουτήξεις” σε ομίχλη ή να δεις σύννεφα εντός του. Τα υπόγεια ποτάμια και οι λίμνες του κατοικούνται από ζωντανούς οργανισμούς που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Εδώ υπάρχουν λευκά ψάρια χωρίς μάτια, καθώς δεν χρειάζονται χρώμα ή όραση αφού ζουν στο απόλυτο σκοτάδι.

7. Eisriesenwelt, Αυστρία

Αυτό το σπήλαιο βρίσκεται σε ύψος άνω των 1.500 μέτρων. Το όνομά του μεταφράζεται ως “κόσμος των γιγάντων του πάγου” από τα γερμανικά. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου στον κόσμο. Έχει 42 χιλιόμετρα μήκος και άνω των 396 μέτρων σε βάθος  ενώ ο όγκος του πάγου που υπάρχει είναι άνω των 305 εκατ. κυβικών μέτρων. Μέχρι πριν καιρό, οι τουρίστες έπρεπε να περπατήσουν μέχρι το υψόμετρο των 1.500 μέτρων για να φτάσουν στο σπήλαιο αλλά πλέον υπάρχει τελεφερίκ που φτάνει εκεί μέσα σε λίγα λεπτά.

8. Τρύπα της Πόλης της Γουατεμάλας

Η τρύπα δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, φυσικά. Τον Ιούνιο του 2010 ένα τριώροφο εργοστάσιο, μαζί με ένα γειτονικό σπίτι, κατέρρευσαν σε μια από τις περιοχές της  πόλης, μέρα μεσημέρι. Μια μεγάλη τρύπα εμφανίστηκε στη θέση τους. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χώμα εκεί είναι πλούσιο σε ασβεστόλιθο που απομακρύνεται εύκολα με το νερό. Οι ντόπιοι είναι πεπεισμένοι ότι γι’ αυτό ευθύνεται το ερειπωμένο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.

9. Cerro Sarisariñama, Βενεζουέλα

Στη Βενεζουέλα υπάρχουν πολλά επίπεδα βουνά που είναι μέρος ενός αρχαίου οροπεδίου και είναι απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Πριν από εκατοντάδες χρόνια σχηματίστηκαν τεράστιες καταβόθρες. Οι μεγαλύτερες βρίσκονται στο όρος Sarisariñama στην πολιτεία Μπολιβάρ. Υπάρχει ένα ξεχωριστό οικοσύστημα στο κάτω μέρος αυτών των τρυπών. Ακόμα και μεγάλα δέντρα.

10.  Σπήλαια πάγου Μουτνόφσκι, Ρωσία

Το ηφαίστειο Μουτνόφσκι, όπου ανακαλύφθηκε ένα σπήλαιο πάγου, βρίσκεται στη χερσόνησο της Καμτσάτκα. Ηφαίστειο και σπήλαιο πάγου υπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο. Δυστυχώς, οι παγετώνες έχουν λιώσει και το ανώτερο στρώμα του σπηλαίου έχει γίνει πολύ λεπτό, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό με φανταστικές πολύχρωμες εικόνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα