Πότε θα γίνει η ‘Κατανυκτική δοξολογία στον Σωτήρα μας Phylax’

Πότε θα γίνει η ‘Κατανυκτική δοξολογία στον Σωτήρα μας Phylax’

Το Twitter "ζει και αναπνέει" για να σχολιάζει ζητήματα σαν τον "εξορκισμό" του αγάλματος Phylax στο Παλαιό Φάληρο

Οι χρήστες του Twitter απάντησαν στον σκοταδισμό με χιούμορ για το περιστατικό του εξορκισμού του αγάλματος Phylax μετά τον πρόσφατο βανδαλισμό του.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη, ομάδα παλαιοημερολογιτών έκαναν πορεία, ψέλνοντας και κατέληξαν στο γλυπτό που το έραναν με αγιασμό.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, “το γλυπτό δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική πίστη. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλου, του μυθικού προστάτη της Κρήτης. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη μυθολογία και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη συλλογή υπογραφών, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε το άγαλμα”.

Να σημειωθεί ότι ο εφημέριος Πατάπιος  Αργυρός, έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου στην οποία επισημαίνει ότι το έργο θίγει τη χριστιανική πίστη και το χαρακτιρίζει “στρατιώτη του Σατανά”, ζητώντας παράλληλα να κατεδαφιστεί.

Η απάντηση στον παπα-Πατάπιο ήρθε μέσω facebook, καθώς… δημιουργήθηκε εκδήλωσε με θέμα της: “Κατανυκτική δοξολογία στον Σωτήρα μας Phylax”. Πρόκειται φυσικά για μια χιουμοριστική ανάρτηση.

Για την ιστορία, το άγαλμα Phylax φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Κωστή Γεωργίου και τοποθετήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Έχει την όψη κόκκινης, ακέφαλης και φτερωτής ανθρωπόμορφης φιγούρας η οποία βρίσκεται στη κορυφή μίας μεταλλικής κολώνας.

O δημιουργός ανέφερε σε συνέντευξη του πως το θέμα το ανάδειξε η εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” στην οποία δηλώσεις έκανε – καθόλου τυχαία- ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο Παλαιό Φάληρο μετά από δωρεά εφοπλιστή.

Δείτε παρακάτω, περισσότερες αντιδράσεις χρηστών στο Twitter, οι οποίοι στηλιτεύουν με τον δικό τους τρόπο τον σκοταδισμό.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα