Ρώσος ιππότης ρίχνει drone με το δόρυ του (και δεν είναι fake)

Ρώσος ιππότης ρίχνει drone με το δόρυ του (και δεν είναι fake)

Προσοχή. Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Και όλα καταγράφονται σε ένα σπάνιο βίντεο. Δείτε και θα καταλάβετε (Vid)

Στο Back to the future ο "Doc" ζητά τη βοήθεια του Marty για την τελευταία του εφεύρεση: Το θρυλικό αμάξι De Lorean που όταν φτάσει τα 88 μίλια την ώρα, μεταφέρεται σε οποιαδήποτε στιγμή του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Τριανταένα χρόνια πριν, εν έτει 1985, η εν λόγω ταινία συστηνόταν στο κοινό και αποκτούσε μια θέση στο Πάνθεον των σπουδαίων κινηματογραφικών στιγμών της τελευταίας 40ετίας. Πάμε τώρα στο 2016, σε κάτι που θα μπορούσε να είναι σκηνή από το πρώτο Back to the future.

Βρισκόμαστε στην περιοχή Lipetsk Oblast της κεντρικής Ρωσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώθηκε το ετήσιο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ (το Rusborg festival) που συγκεντρώνει εκατοντάδες ντόπιους, πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονται με την ανάλογη αμφίεση της εποχής, και απομιμήσεις όπλων που χρησιμοποιούνταν τότε.

Ο "πρωταγωνιστής" του παρακάτω βίντεο συμμετείχε στις εκδηλώσεις, και όπως φαίνεται δεν εκτίμησε ιδιαιτέρως το drone που πετούσε πάνω από το κεφάλι του, καταγράφοντας πλάνα της διοργάνωσης. Και σαν άλλος ιππότης, το "κατέβασε" με το αυτοσχέδιο δόρυ του.

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, το drone πετούσε τρία μέτρα πάνω από τον κόσμο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Για την ιστορία, τη μεσαιωνική περίοδο δημιουργήθηκε το Κράτος των Ρως ή Κιεβινή Ρωσία (στην Αρχαία Ανατολική Σλαβική: Ρούς, Ρούσκαγια ζέμλια, στη Λατινική Rus(s)ia, Ruscia, Ruzzia, Rut(h)enia, στην Αρχαία Σκανδιναβική Γκαρτζαρίκι), μια χαλαρή ομοσπονδία Ανατολικών Σλαβικών φυλών στην Ευρώπη από τα τέλη του 9ου μέχρι τα μέσα του 13ου αιώνα υπό τη βασιλεία της δυναστείας του Ρούρικ.

Το κράτος άρχισε να παρακμάζει στα τέλη του 11ου αιώνα και κατά το 12ο αιώνα, αποσύντιθέμενο σε διάφορες αντίπαλες περιφερειακές δυνάμεις. Εξασθένησε ακόμη περισσότερο από οικονομικούς παράγοντες, όπως η κατάρρευση των εμπορικών δεσμών με το Βυζάντιο λόγω της παρακμής της Κωνσταντινούπολης και της συνακόλουθης υποβάθμισης των εμπορικών δρόμων μέσω της επικράτειάς του. Το κράτος τελικά υπέκυψε στη Μογγολική εισβολή της δεκαετίας του 1240.

Οι σύγχρονοι λαοί της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας διεκδικούν τους Ρως ως πολιτιστικούς τους προγόνους. Στα τέλη του Μεσαίωνα διαμορφώθηκε το "Βασίλειο της Ρωσίας" που αναφέρεται και ως Μοσχοβία. Το Βασίλειο της Ρωσίας οδήγησε στη δημιουργία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας υπό τον Μέγα Πέτρο (Πέτρος Α΄ ή Πιότρ Αλεξέγιεβιτς Ρομάνοφ). Σε αυτόν αποδίδεται και το προσωνύμιο, "πατέρας του ρωσικού έθνους".

Βίντεο: Russia Insider

SHARE:

24Media Network