Σαλάντι Ξενοδοχείο Γυμνιστών: Τα λεηλατημένα Σόδομα και Γόμορρα της Ελλάδας

Άποψη από το άλλοτε ξενοδοχείο γυμνιστών στην Αργολίδα
Άποψη από το άλλοτε ξενοδοχείο γυμνιστών στην Αργολίδα YOUTUBE

Τη δεκαετία του 1980 τουρίστες από όλη την Ευρώπη κατέφθαναν στην Ερμιονίδα για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα με αδαμιαία περιβολή.

Λεηλατημένο, με σπασμένα τζάμια και ξηλωμένα μάρμαρα, με τις εγκαταστάσεις του να τις τρώει ο χρόνος, στέκει εκεί με μια από τις ωραιότερες παράλιες της Αργολίδας μπροστά του.  Αυτό είναι σήμερα το  ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΣΑΛΑΝΤΙ που άλλοτε ήταν βάση των γυμνιστών.

Την δεκαετία του 80 ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετέτρεψε το ξενοδοχείο σε κέντρο γυμνισμού. Τουρίστες από όλη την Ευρώπη κατέφθαναν στην Ερμιονίδα για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα εν αδαμιαία περιβολή σε ένα ξενοδοχείο που πρωτολειτούργησε καθαρά για τους λάτρεις του γυμνισμού και στα πρότυπα άλλων παρόμοιων ξενοδοχείων της Ευρώπης.

ADVERTISING

Το ξενοδοχείο ήταν περιφραγμένο ώστε να αποκλειστεί κάθε επαφή ανάμεσα στους γυμνιστές και στους κατοίκους του γειτονικού χωριού των Διδύμων, που απείχε πέντε χιλιόμετρα, αλλά και για να αποτραπεί η προσέλκυση ηδονοβλεψιών.

Το ξενοδοχείο προσέφερε στα δωμάτια του Τηλεόραση, Ψυγείο, Εστιατόριο, Πισίνα. Επιτρεπόντουσαν τα ζώα, υπήρχαν υποδομές ΑΜΕΑ, Conference Room, Αίθουσα συνεδριάσεων Animation Μπαρ, Pool Bar, Αθλητικές δραστηριότητες, Volleyball Tennis, Mini Golf, Δραστηριότητες για παιδιά, Κομμωτήριο… και όλα αυτά πριν 40 χρόνια!

Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων προκάλεσαν το κλείσιμο του ξενοδοχείου και την αλλαγή της ιδιοκτησίας.

Το ξενοδοχείο, από δω και στο εξής, θα λειτουργήσει ως «κανονικό» ξενοδοχείο για αρκετά χρόνια. Θα αλλάξει πολλές φορές ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ.

Το βίντεο από την ομάδα Up Drones:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Σκύλα στο Μπιζάνι: Δείτε από ψηλά το οχυρό - τέρας της Ηπείρου

Up Drones: Προσγείωση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού μετά από 18 χρόνια

Ερωτοσπηλιά: Η πιο ερωτική παραλία της Αττικής από ψηλά

SHARE:

24Media Network