Τι συμβαίνει και το ευρώ ρίχνει την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στην κρίση;

default image

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έκανε "κυβίστηση", προκειμένου να αποφευχθεί ένα Grexit, φαίνεται όμως πως ο πυρήνας του οικοδομήματος που λέγεται ευρώ προκαλεί συνεχή κρίση, φτώχεια και κατάρρευση στην ελληνική οικονομία. Ένα ιδιαίτερα διαφωτιστικό βίντεο (vid)

Η συζήτηση ευρώ ή δραχμή αποτέλεσε κρίσιμο ερώτημα και πολύ έντονο σημείο αντιπαράθεσης εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ελληνική πολιτική σκηνή επέλεξε να ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ευρώ, αναπτύσσοντας τη θεωρία της πλήρους κατάρρευσης σε μια αντίθετη περίπτωση, στάση που κατέληξε στη Συμφωνία της 13ης Ιουλίου που βάζει για πολλά ακόμη χρόνια τη χώρα σε ύφεση, ανεργία και περισσότερα δυσβάσταχτα δάνεια.

Όποια και να είναι η άποψη του καθενός, φαίνεται πως η νομισματική ένωση έχει ένα δομικό πρόβλημα που πιέζει αφάνταστα μικρές και αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα και αυτό σε συνδυασμό με την άρνηση των πιο πλούσιων χωρών να βοηθήσουν, προκαλεί συνεχόμενη ύφεση, αυξανόμενη ανεργία και αποσταθεροποίηση οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική. Ένα σύντομο βίντεο του VOX εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και κάνει τον παραλληλισμό με τις ΗΠΑ που έχουν προβλέψει την υποστήριξη των αδύναμων πολιτειών για να μην έχουμε τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην ΕΕ.

(Πηγή: videoman)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα