Tik Tok: Χαμός με το chair challenge που μπορούν να κάνουν μόνο οι γυναίκες

Tik Tok: Χαμός με το chair challenge που μπορούν να κάνουν μόνο οι γυναίκες
Το chair challenge Glomex

Το "chair challenge" εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του Tik Tok και είναι να αναρωτιέται κανείς με τι κάθεται και ασχολείται ο κόσμος.

Ένα νέο viral challenge θέτει τους άντρες “εναντίον” των γυναικών. Το όνομα αυτού, “chair challenge” και εμφανίστηκε στο νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Tik Tok.

Τι σε καλεί να κάνεις; Στέκεσαι απέναντι σε έναν τοίχο και κάνεις δύο βήματα πίσω, θέτοντας το ένα πόδι πίσω από το άλλο.

Το chair challenge YouTube

 

Στη συνέχεια, αφού τοποθετήσεις τα πόδια σου σε ευθεία γραμμή, γέρνεις μπροστά, βάζεις το κεφάλι στον τοίχο και παίρνεις μια καρέκλα ή ένα σκαμπό το οποίο σηκώνεις στο ύψος του στήθους σου. Στόχος είναι να μην κουνηθούν τα πόδια όσο ανυψώνεις το αντικείμενο.

Το όλο viral ξεκίνησε από το παρακάτω βίντεο, από την Krystyna Sorrentino και τον αρραβωνιαστικό της.

Ακούγεται απλό, αλλά είναι; Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των χρηστών των social media, η δοκιμασία είναι πανεύκολη για τις γυναίκες, αλλά όχι για τους άντρες.

Γιατί αυτό;

Ο καθηγητής φυσικής Jeremy Johnson, εξήγησε με άρθρο του πως το “κλειδί” είναι το κέντρο μάζας του γυναικείου σώματος έναντι του ανδρικού.

Στη φυσική, το κέντρο μάζας ενός σώματος ή ενός συστήματος σωμάτων είναι το σημείο το οποίο συμπεριφέρεται ως η μάζα όλου του σώματος ή του συστήματος, να είναι συγκεντρωμένη σ’ αυτό.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, “το κέντρο της μάζας για τα περισσότερα κορίτσια είναι χαμηλότερα στους γοφούς, ενώ το κέντρο της μάζας στα αγόρια είναι πολύ πιο ψηλά”.

“Έτσι, για τα περισσότερα κορίτσια, όταν μεταφέρουν την καρέκλα, το κέντρο μάζας εντοπίζεται στα πόδια τους, ενώ στην αντίστοιχη στιγμή για τους άνδρες είναι πάνω από την καρέκλα”, κάτι που επηρεάζει την ισορροπία.

Εμείς πάντως το δοκιμάσαμε και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα