Το μεγαλύτερο κύμα που ‘χει δαμάσει ποτέ σέρφερ

Το μεγαλύτερο κύμα που ‘χει δαμάσει ποτέ σέρφερ

Δείτε τι έκανε ο 38χρονος Βραζιλιάνος, Rodrigo Koxa, ο οποίος έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, σε ύψος κύματος που έχει "κατακτήσει" ποτέ surfer.

O Rodrigo Augusto do Espírito Santo, ευρύτερα γνωστός -στο χώρο του- ως Rodrigo Koxa, είναι Βραζιλιάνος. Ποιος όμως, είναι ο χώρος του; Το surf. Όχι όμως, το απλό, το ταπεινό. Αυτό που τα κύματα φτάνουν σε ένα κάποιο μεγάλο μεν, όχι τεράστιο δε, ύψος. Τι εννοούμε όμως, τεράστιο. Τα +20 μέτρα. Ο 38χρονος surfer, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, έχει κερδίσει όλες τις διακρίσεις που υπάρχουν στην κατηγορία Biggest Waves (μεγαλύτερα κύματα), δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στην Nazaré (ανήκει στην πόλη της Leiria, της Πορτογαλίας), στις 8/11 του 2017.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το κύμα που “δάμασε” ο Koxa έφτασε στα 24.4 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 23.7 μέτρα και το είχε “κατακτήσει” ο Garrett McNamara, το 2011. Παρένθεση: ο McNamara είναι μέντορας του Koxa. Γιατί όμως, σας τα λέμε όλα αυτά σήμερα; Διότι πριν λίγα εικοσιτετράωρα δημοσιεύτηκε η προσπάθεια του, στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος σχολίασε χθες, στη σελίδα του στο Facebookήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Σε αυτές τις γιγαντιαίες μέρες νιώθουμε σαν μυρμήγκια που περπατούν προς μεγάλους στόχους και πιστεύω πως αυτό είναι που γεμίζει, σε αυτήν τη ζωή“. Στις 29 Απριλίου η συγκεκριμένη προσπάθεια μπήκε και στα Guinness World Records.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα