Το Twitter πυροβολεί: Κάπου στην Ζάμπια ένας μονολογεί, 'έτσι όπως πάμε, Ελλάδα θα γίνουμε'

Το Twitter πυροβολεί: Κάπου στην Ζάμπια ένας μονολογεί, 'έτσι όπως πάμε, Ελλάδα θα γίνουμε'

Γίναμε Ζάμπια, θα γίνουμε Ζάμπια, κατά πού πέφτει η Ζάμπια και τελικά, γιατί είναι καλύτερα στην Ελλάδα; Το Twitter καυτηριάζει με τον καλύτερο τρόπο (Pics)

Με "μοντέλο Ζάμπια" η πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, με μοντέλο κριτικής στάσης, ο σχολιασμός στο Twitter. Όπως πάντα άλλωστε.

Στην κίνηση του αιτήματος αναβολής της αποπληρωμής των επιμέρους τμημάτων της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ για το τέλος του μήνα προχώρησε χθες η κυβέρνηση, απαντώντας παράλληλα και στα σκληρά μέτρα που απαιτούσε η πρόταση των δανειστών.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να πληρώσει σήμερα 296 εκατ. ευρώ, στις 12 του μήνα 340 εκατ. ευρώ, στις 16 του μήνα 540 εκατ. ευρώ και στις 19 του μήνα τα τελευταία 340 εκατ. ευρώ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ανταλλαγή των προτάσεων Αθήνας και δανειστών ελήφθη η απόφαση να μην συνεχιστεί πριν υπάρξει συμφωνία η σταδιακή καταβολή των δόσεων του ΔΝΤ.

Το αίτημα έγινε μεν δεκτό από το διεθνή οργανισμό αλλά η εκτελεστική διευθύντρια κ. Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίστηκε χθες πολύ δυσαρεστημένη από την κίνηση της Ελλάδας που έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν από τη Ζάμπια τη δεκαετία του '80.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης, οι χρήστες του διαδικτύου ανέλαβαν δράση.

Ορισμένα από τα πλέον καυστικά και εύστοχα σχόλια για την κίνηση "κάντο όπως η Ζάμπια":

Και μερικά ακόμα, αντικυβερνητικά:

(Κεντρική φωτογραφία: @menacius)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Guardian - FT: Η Ελλάδα κάνει βήματα προς την έξοδο

ΔΝΤ: Δεκτό το ελληνικό αίτημα συγχώνευσης των δόσεων. Πληρωμή και των τεσσάρων σε μία, στις 30 Ιουνίου

Λύση Zάμπια για την Ελλάδα βλέπει το ΔΝΤ

Η Λαγκάρντ νίπτει τας χείρας της: Στο γήπεδο της Ελλάδας η μπάλα

SHARE:

24Media Network