Βίντεο: Γαλάζια μέδουσα - γίγας εντοπίστηκε στην Κορνουάλη

Βίντεο: Γαλάζια μέδουσα - γίγας εντοπίστηκε στην Κορνουάλη

Είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έχει εντοπιστεί ποτέ σε βρετανικά νερά. Ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 25 κιλά.

Μία τεράστια γαλάζια μέδουσα που πλησιάζει σχεδόν το μέγεθος ανθρώπου, κατέγραψε με την κάμερά της μια δύτρια σε θαλάσσια περιοχή της Κορνουάλης, κοντά στις ακτές του Φάλμαουθ.

Το εντυπωσιακό θαλάσσιο πλάσμα εντοπίστηκε από τη βιολόγο και ερευνήτρια άγριας ζωής Lizzie Daly, η οποία περιέγραψε την αναπάντεχη αυτή συνάντηση ως ένα «θέαμα που κόβει την ανάσα».

Η Lizzie Daly έκανε καταδύσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας Wild Ocean Week που έχει ξεκινήσει με στόχο να αναδείξει τους ωκεανούς, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα για την οργάνωση Marine Conservation Society.

«Ήταν μία αλησμόνητη εμπειρία» τόνισε, εξηγώντας πως «γνωρίζω πως αυτού του είδους η μέδουσα είναι πραγματικά μεγάλη, ωστόσο, ποτέ δεν είχα δει κάτι ανάλογο».

Η μεγάλη γαλάζια μέδουσα (Barrel jellyfish) είναι το μεγαλύτερο είδος μέδουσας στα βρετανικά νερά, ωστόσο, τέτοιου μεγέθους είναι σπάνιο να εντοπιστεί. Το συγκεκριμένο είδος ασπόνδυλου ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 25 κιλά.

Πηγή: 

Guardian

SHARE: