Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις

Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου μετά το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο. Ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα στο σύνολο της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τη Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια από το απόγευμα. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά από -2 εως 1 βαθμό.

Στα  νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από 1 μέχρι 6 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο,  αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στα βόρεια το βράδυ βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, ενώ το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr

SHARE:

24Media Network